Modulaarinen sähköautojen testauskeskus

Oululainen teknologiayhtiö Proventia toimittaa englantilaiselle Intertek Transportation Technologiesille modulaarisen sähköautojen testauskeskuksen. Kauppa sisältää testauskeskuksen suunnittelun, toimituksen ja käyttöönoton Milton Keynesissä Englannissa.

Proventian toimittamasta testauskeskuksesta tulee Englannin suurin sähköautojen voimansiirron testauslaitos. Toimitukset alkavat keväällä 2020.

”Nyt rakennettavassa modulaarisessa testauskeskuksessa voidaan kattavasti testata kokonaisia sähköajoneuvoja, niiden voimalinjoja sekä yksittäisiä komponentteja’’. kertoo Proventian toimitusjohtaja Jari Lotvonen.

Projekti työllistää kymmeniä henkilöitä Oulussa tai tarkemmin Oulunsalossa. Yritys tulee projektin tiimoilta rekrytoimaan toimitusjohtaja Jari Lotvosen mukaan myös uusia työntekijöitä.

Proventia laajensi liiketoimintaansa modulaarisiin testausjärjestelmiin vuonna 2015. Yritys oli jo aikaisemmin tuotteistanut sähköajoneuvojen akustojen testausyksikön, joita yhtiö on toimittanut ja useita kappaleita maailmalle.

Proventia on osa Head Invest -teknologiakonsernia, jonka pääomistaja on JOT Automaation perustaja Veikko Lesonen perheineen. Oulun kaupunki palkitsi Proventian vuoden 2018 vientiyrityksenä.

Lisää: Proventian modulaarinen testikeskus (LINKKI) ja akkujen testauskeskus (LINKKI).

Kuvat: Proventia