Sigfox-verkossa jo 120 000 IoT-laitetta

Sigfox-tekniikkaan perustuvaan IoT-verkkoon liitetty Suomessa jo 120 000 laitetta ja verkon toiminnassa  om siirrytty piloteista massatoteutuksiin, kertoo verkkoa operoiva Connected Finland. Kilpailevia ratkaisuja ovat Digitan LoRa sekä mobiilioperaattoreiden NB-IoT ja LTE-M.

Connected Finlandin Suomeen rakentama Sigfox-verkko kattaa jo lähes 90 prosenttia Suomen väestöstä.  Lisäksi Sigfox -verkkoja löytyy jo 65 maasta ja teknologiaa käyttävät laitteet toimivat Conneted Finlandin mukaan saumattomasti kaikissa Sigfox-verkoissa ympäri maailmaa.

”On hienoa nähdä jo miljoonien viestien liikkuvan verkossamme päivittäin. Esineiden internetin kaupalliset, laajamittaiset toteutukset ovat vihdoin päässeet kunnolla käyntiin”, sanoo Connected Finlandin toimitusjohtaja Markku Patronen.

Suurin osa Suomen Sigfox-verkon kasvusta on tullut sisäilman mittaamisesta joko viihtyisämmän ja terveellisemmän huoneilman saavuttamiseksi tai kiinteistön energiankulutuksen vähentämiseksi.

Tämän lisäksi toimistojen käyttöasteen mittaaminen älykkäillä antureilla sekä erilaisten tavaroiden, esimerkiksi rullakoiden, paikantaminen ovat yrityksen mukaan kovassa nousussa.

Suurimpana ja näkyvimpänä esimerkkinä kehitysprojekteista ovat Postin SmartPost-automaattien älykkäät lukot, joita on suomalaikuluttajien käytössä jo kymmeniä tuhansia. Connected Finland on myynyt ratkaisujaan kumppaneidensa kanssa jo 24 maahan ympäri maailmaa.

Maanlaajuisen verkon operoinnin lisäksi Connected Finland suunnittelee ja valmistaa laitteita sekä tarjoaa palvelualustan laitedatan hyödyntämiseen. Vuoden loppuun mennessä yhtiön Sigfox-verkkoon kytkettyjä laitteita ennustetaan olevan noin 200 000 kappaletta.

Connected Finland työllistää 14 ihmistä Suomessa ja Virossa. Liikevaihtoa syntyy tänä vuonna noin nelisen miljoonaa euroa.

Lisää: Uusiteknologia.fi:n aiempia Sigfox-verkkoja käsitteleviä uutisia (LINKKI).

Aloituskuva: Suomalaisen Small Data Gardenin Iotsu-tuotteet tarjoaa Sigfox-verkon kautta lämpötilojen ja kosteuden hallintaa, murtosuojausta tai työkoneiden liikkeenseurantaa.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/