Teknologiajätit jyräsivät imagokisassa – Ei Nokiaa

Maailmanlaajuiset teknologiajätit loistivat YouGov BrandIndexin imagolistauksessa. Google on edelleen ykkönen WhatsAppin, YouTuben, Samsungin ja Facebookin edelle. Nokia ei ollut mukana selvityksen maailman top 25 -listalla, mutta IT/Telecom listalla yritys oli Suomessa nejäntenä.

Suuri osa maailman ihmisistä luokittelee teknologia-alan yritykset ja brandit korkeimmalle. YouGov BrandIndexin maailmanlaajuinen imagolistaus mittaa tuotemerkkien yleistä tilaa ja perustuu. Selvitys perustuu kuuteen miljoonaan haastatteluun, jotka toteutettiin 12 kuukauden aikana kesäkuun 2019 loppuun mennessä.

Maailman listalla ainoat tänä vuonna seulan läpäisseet ja kärkikymmenikköön nousseet ei-teknologiayritykset ovat mainoskampanjoillaan vuonna 2018 maailmanlaajuista huomiota herättänyt Nike ja vahvaa maailmanlaajuista imagoaan ylläpitänyt IKEA.

Suomessa Fazer oli ykkönen ja kovin nousija VR. Suomen tietoliikenne ja IT-imagolistan ykkösenä oli Samsung ja perässä Canon ja Sony. Nokia oli listalla neljäntenä. Brittien kännykkälistalla Nokia oli lisäksi mukana.

Nykyinen verkko-Nokia ei ole kuluttajille enää niin tunnettu muiden kuin ammattilaisten keskuudessa. Eipä top25-imgaolistalla ollut muitakaan kilpailevia tietoliikenneyrityksiä kuten Ericssonia ja Huaweita.

YouGov on käyttänyt pisteindeksiä listauksen kokoamiseen. Pisteindeksi muodostuu kuudesta eri imago-osatekijän keskiarvosta, joita ovat laatu, yleinen mielikuva, vastine rahoille, suosittelu, maine ja asiakastyytyväisyys

Kyselydata on kerätty 1.7.2018 – 30.6.2019.

YouGov on kansainvälinen tietojen keräykseen ja analysointiin keskittyvä yritys.

Maailman parhaimmat imagot vuonna 2019*

  1.  Google
  2. Whatsapp
  3. YouTube
  4. Samsung
  5. Facebook
  6.  Amazon
  7.  IKEA
  8. NIKE
  9. Paypal
  10. Netflix
  11. Adidas
  12. Uniqlo
  13. Lego
  14. Colgate
  15. Almarai
  16. Panasonic
  17. Tylenol
  18. LG
  19.  Visa
  20. Toyota
  21. Nivea
  22.  Booking.com
  23. Galaxy
  24.  Al Baik
  25.  Alipay

Lisää: YouGov brandi-indeksi (LINKKI) ja Suomen top-10-lista (LINKKI)

Kuvituskuva: Googlen Android

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/