Sähköyhtiö kaupittelee telemastojaan – Järviradio osti jo

PÄIVITETTY: Sähköyhtiö Caruna hakee käytöstä poistettaville teleliikennemastoille ostajaa. Niitä on yli 200 eri puolilla Suomea. Mastoja on käytetty radiolinkkiyhteyksiin, mutta nykyisin yhtiö hyödyntää yhteyksissä satelliitteja ja mobiiliverkkoja. Pohjanmaalla Järviradio osti jo oman mastonsa Teuvan Pikku-Parrasta. Maston hinnasta ei kerrottu.

Caruna tarjoaa laajemminkin käytöstä poistuvia mastoja ensisijaisesti teleoperaattoreiden käyttöön, esimerkiksi 4G- tai uusien 5G-tukiasemien tarpeisiin. Myös muut organisaatiot voivat osoittaa kiinnostuksensa mastojen käyttöön.

Mikäli uusiokäyttöä mastoille ei löydy tai mastot on sähköasemien suunniteltujen laajennusten tiellä, ne puretaan ja toimitetaan kierrätykseen. Mastojen myynti aloitetaan Etelä-Suomen mastoista syksyllä 2019 ja muualle Suomeen myynti etenee vuoden 2020 aikana.

LISÄYS: 9.10.2019 Järviradio ostaa Teuvan Pikku-Parran (150 m meren pinnan yläpuolella) huipulle rakennetun radiomaston ja siihen liittyvän viestiaseman

”Masto mahdollistaa Järviradion kuuluvuusalueen laajentamisen Pohjanmaalle Närpiön, Kaskisten ja Kristiinankaupungin suuntaan”, Järviradion toimitusjohtaja Markku Mäenpää kertoo.

Järviradio on valtakunnallinen radiotoimija, jonka 32 radioaseman väestöpeitto on yli kolme miljoonaa kuuntelijaa.

Kuvituskuva: Shutterstock

Päivitetty 9.10.2019