Suomalaiset CAD-kehittäjät yhteen

Turkulainen Cadmatic ostaa kotkalaisen Kymdatan ja samalla yrityksen kehittämän CADS-ohjelmistot. Yritysoston jälkeen Cadmaticin liikevaihto kasvaa noin 28 miljoonaan euroon ja henkilömäärä ylittää 200.

Kahden suomalaisen CAD-osaajan yhdistyminen laajentaa Cadmaticin tuotevalikoimaa. Kauppa sisältää Kymdatan osakekannan, IPR-oikeudet CADS-ohjelmistoihin ja kaikki toimintaan liittyvät sopimukset.

Kymdatan CADS Electric ohjelmistotuotteet ovat tarkoitettu sähkö- ja automaatiosuunnitteluun, joka sisältää myös ohjelmistomoduuleita esimerkiksi LVI-laskentaan ja mallinnukseen sekä rakennesuunnitteluun.

”Osto laajentaa tuoteportfoliotamme ja asemaamme ydinalueellamme, tarjoaa meille erinomaiset lähtökohdat tulevaisuuden kasvulle”, toteaa Cadmaticin toimitusjohtaja Jukka Rantala.

Cadmaticilla on Turun lisäksi henkilökuntaa Hollannissa, Intiassa, Kiinassa, Venäjällä, Arabiemiraateissa, Italiassa, Unkarissa, Espanjassa, Ruotsissa ja Singaporessa.

Kymdatan päätoimipiste on Kotkassa ja muut toimipisteet Virossa ja Ruotsissa. Yrityskaupassa Kymdatalta tulee 43 henkilöä.

Kuva: Yrityskaupan allekirjoittivat turkulaisen Cadmaticin toimitusjohtaja Jukka Rantala (vas.) ja Kymdatan toimitusjohtaja Jyrki Metsola.