34 miljardin transistorin FPGA-jättipiiri

Xilinxin Virtex UltraScale+ VU19P FPGA on maailman suurin FPGA-piiri, jossa on kaikkiaan 35 miljardia transistoritoimintoa. Niistä saadaan aikaan jopa yhdeksän miljoonaa ohjelmoitavaa logiikkakennoa. Mukana vvoi olla suorittimia, muistia ja nopeita liitäntöjä. Toimituksiin jättipiiri luvataan vasta syksyllä 2020.

Xilinxin uusi Virtex UltraScale+ VU19P on 1,6 kertaa suurempi kuin edeltäjänsä   Virtex UltraScale 440 FPGA. Uutuudessa on yli 2000 käyttäjän sisääntuloa, DDR4-muistin kaistanleveys 1,5 terabittiä sekunnissa ja lähetin-vastaanottimen jopa 4,5 terabittiä sekunnissa.

Xilinxin uusi FPGA-piiri tarjoaa PCI Express Gen3 x16 / Gen4 x8 -väyläliitännän ja tuen 100 gigan Ethernetille. Piirissä on 224 megatavua muistia ja sillä voi toteuttaa 3840 DSL Slice -signaalinkäsittelylohkoa.

Uutuus  mahdollistaa Xilinxin mukaan kaikkein monimutkaisimpienkin SoC-prototyyppien toteuttamisen ja emuloinnin. Piiri sopii esimerkiksi erilaisten uusien algoritmien, kuten tekoälyyn, koneoppimiseen, videoprosessointiin ja anturiratkaisuihin esimerkiksi tietoliikenteessä.

Piiri valmistetaan TSMC:llä Taiwanissa 14/16 nanometrin FinFET prosessilla ja pakataan kolmiulotteiseen  SSI (stacked silicon interconnect) koteloon.

Linkit: Xilinx (LINKKI), tuotetiedot Virtex UltraSCALE+ VPU16P (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI, valitse EMEA ja Finland)

Päivitetty 6.10.2019

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta