Nokian Espoon kampus laajenee amk-opetukseen – myös lukio!

Metropolia Ammattikorkeakoulu esitteli tänään Nokian tiloihin sijoittuvan Karamalmin väistötilansa. Älykkäiden ratkaisujen kampuksella opiskellaan tieto- ja viestintätekniikkaa sekä tuotantotaloutta. Yhteys Nokiaan on toiminnassa ja projekteja jo viritellään.

Uudelle Metroopolian kampukselle muodostuu noin 2 500 opiskelijan ja sadan työntekijän korkeakouluyhteisö. Metropolia sijoittuu alueen Karaportti 2:een, joka on osa Nokian Karakallion Campus-aluetta.

Kuva: Metropolia amk

Kampuksella aloittivat elokuussa opiskelunsa ensimmäisen vuoden noin 400 opiskelijaa. Loput poistuvan Leppävaaran kampuksen toiminnoista muuttavat Karamalmille vaiheittain 2019-2020.

”Jouduimme luopumaan Leppävaaran kampuksen tiloista äkillisesti maaliskuussa 2019, kun kiinteistön omistaja Espoon kaupunki ilmoitti rakennuksen huonosta kunnosta ja kehotti siirtymään pois tiloista opiskelijoiden ja työntekijöiden turvallisuuden takaamiseksi”, toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola sanoo.

”Löysimme hyviä työelämäyhteyksiä tarjoavat tilat Nokian kainalosta, ja olemme erittäin tyytyväisiä mahdollisuuksiin, joita sijaintimme ICT:n sydämessä tarjoaa opiskelijoillemme ja kumppaneillemme’’, sanoo Metropolian Konkola.

Kampukselta on hyvät yhteydet Nokian lisäksi muihinkin yrityksiin ja maailmalle. Kampuksella projektina on Metropolian mukaan luoda huomisen ratkaisuja älykkään teknologian ja prosessien johtamisen avulla.

Kuva: Metropolia amk

”Olemme iloisia siitä, että voimme tarjota väistötiloja Metropolialle ja saisimme erinomaisen vuokralaisen Nokian Espoon kampukselle. Kampuksemme tarjoaa erinomaiset puitteet opiskelulle ja ammattilaisten sekä opiskelijoiden kohtaamisille”, sanoo Nokian Etelä-Suomen kiinteistöpäällikkö Petra Penttonen.

Karaportin tilat tarjoavat Metropolialle innovatiivisen oppimisympäristön Nokian pääkonttorin vieressä hyvien kulkuyhteyksien päässä sekä mahdollisuuden entistä syvempään yhteistyöhön useilla alueilla Nokian kanssa.”, sanoo Metropolian varatoimitusjohtaja Simo Mustila.

”Jo nyt opiskelijoiden ja Nokian kanssa on sovittu kymmenen uuden monialaisen innovaatioprojektin aloituksesta tammikuussa ja syksyllä toteutuksessa on useita. Yhteistyö tiivistyy monella tavalla ja tasolla. Uusia kumppaneita ja projekteja viritellään koko ajan lisää”, sanoo Metropolian osaamisaluepäällikkö Janne Salonen sanoo.

Metropolian lisäksi Espoon Leppävaaran lukio suunnittelee siirtyvänsä ammattikorkeakoulun vierelle Karaportti 2:een tammikuussa 2020.