Messukeskus tuo aurinkopaneelit näyttelyhallien katoille

Helsingin messukeskus avaa Helsingin Energian eli nykyisen Helenin kanssa pääkaupungin suurimpiin kuuluvan aurinkovoimalan. Näyttelyhallien 4 ja 5 katoille asennetut 1589 paneelia otetaan käyttöön elo-syyskuun vaihteessa. Samalla käynnistyy myös 300 paneelin laajennusosan rakentaminen.

Arvioitu vuosituotanto on alkuvaiheessa 445 MWh, mikä vastaa yli kahdensadan kerrostalokaksion vuosikulutusta. Vuoden loppuun mennessä paneeleja asennetaan vielä noin 300 kappaletta lisää.

Laajennuksen valmistuttua aurinkovoimalan vuosituotto kasvaa yli 530 megawattituntiin. Ja lisää tilaa löytyy varmaan edelleen messukeskuksen päähallien 6-7 katoilta (ks. kuvaa)

Helen vuokraa Messukeskuksen aurinkovoimalan paneeleita asiakkailleen suositulla nimikkopaneeli-periaatteella.

Messukeskus liittyi viime syksynä Helsingin kaupungin ja elinkeinoelämän Ilmastokumppanit-verkostoon, jonka tavoitteena on hiilineutraali Helsinki.

Messukeskuksen ympäristötyöhön kuuluvat myös esimerkiksi lähes sataprosenttinen jätteiden hyötykäyttö ja uusimman talotekniikan hyödyntäminen, esimerkiksi maalämmön, kaukojäähdytyksen, lämmön talteenoton ja ledivalaistuksen käyttö ja sähköautojen latausmahdollisuudet.

Energiayhtiö Helenin nimikkopaneelivoimaloiden aurinkosähkön tuotanto lähestyy uuden laajennuksen kautta kahden megawatin tehoa. Helenin aiemmat nimikkopaneelivoimalat sijaitsevat Kivikossa ja Suvilahdessa.