Datakeskusväki kokoontuu syyskuussa Dipoliin

Finnish Data Center Forum (FDCF) järjestää syyskuun 18.9. Espoon Dipolissa kansainvälisen Future Data Summit 2019 -datatapahtuman. Koko päivän kestävä maksullinen tapahtuma kerää yhteen kansainväliset datakeskus- ja pilvipalveluasiantuntijat. Mukana on myös pienimuotoinen näyttelyosuus.

Tulevan tapahtuman teemana on tänä vuonna #1 in almost everything korostaen Suomen erinomaisuutta ja paremmuutta – myös datakeskusten sijoittamisen suhteen. Paneelikeskustelussa pohditaan, miten Suomi pärjää datakeskusten sijoittamisen kansainvälisessä kilpailussa.

Ohjelmassa kuullaan myös muita digitaalisuutta hyödyntäviä puheenvuoroja. Valtiovarainministeriön Aleksi Kopponen avaa Aurora-hanketta, jonka ansiosta julkinen sektori on ottanut johdon Suomen tekoälyalueella.

Timo Haanpää Curious AI:sta kertoo uusista ja tulevista tekoälyratkaisuista ja Suomen kenties tunnetuin kyberturvallisuusasiantuntija Jarno Limnéll kysyy, pitäisikö Suomen olla johtava kyberturvallisuusvaltio?

Agry Birdsistä tuttu Peter Vesterbackan antaa myös selvityksen suunnitellusta Helsinki–Tallinna -tunnelista, jonka avulla Suomesta tulisi osa Kiinan arktista silkkitietä.

Kansainvälistä puhujakaartia edustavat tänä vuonna Derek Webster (Andget Limited, UK), joka esittelee, miten IoT, 5G ja muut uudet teknologia vaikuttavat datakeskusten tulevaisuuteen; Isabelle Kemlin (CBRE Ruotsi), joka paneutuu esityksessään digitaalisen infrastruktuurin kehittämiseen ja rakentamiseen ympäristöä säästäen; Simon Allen (iMasons, UK) kertoo milleniaalien sitouttamisen olevan kasvulle kriittistä ja James Rix (Arcadis, UK) pureutuu ajankohtaiseen teemaan datakeskusten energiankäytöstä.

Tapahtumassa on myös näyttelyalue, jossa esillä kaksikymmentä alan yritystä ja toimijaa kuten ABB, Eaton, Rittal, Schneider, Orbis ja Wärtsilä ja SFS.

Lisää: Future Data Summit 2019 (LINKKI)

Kuvituskuva: Rittal Edge – tietoverkkokeskus.