Kannettaviin ja IoT-laitteisiin vähän kuluttava DC/DC-muunnin

ROHM Semiconductor on laajentanut teholähdepiiriensä tarjontaansa uudella BD83070GWL -DC/DC-muuntimella.  Uutuuteen on integroitu ohjauslogiikan lisäksi tehoa ohjaava MOSFET. Piiri on pakattu 1,2 mm x 1,6 mm kokoiseen WLCSP-koteloon.

ROHM Semiconductorin BD83070GWL on synkroninen buck-boost DC/DC -muunnin, joka on suunniteltu tuottamaanyhden  ampeerin verran 3,3 tai 2,5 voltin ulostulojännitettä yksisoluisesta Li-ion-akusta tai muusta tulosta välillä 2,0  – 5,5 volttia.

Alhaisen DS:n MOSFET ja matalaohjausvirtapiirit saavuttavat yhdessä tehonmuunnoksen hyötysuhteen 97 prosenttia käytön aikana 200 mA:n kuormavirralla.  Piirissä on myös pieni 2,8 mikroampeerin lepotilan virrankulutus.

Yrityksen mukaan laite, joka on suurimman osan toiminta-ajasta lepotilassa ja kuluttaa 100 mikroampeeria virtaa, voi saavuttaa uuden piirin avulla jopa  puolitoista kertainen akun keston perinteisiin ratkaisuihin verrattuna.

Viime vuosina akkukäyttöisten elektronisten laitteiden leviäminen on lisännyt kysyntää pienemmille komponenteille, jotka vapauttavat tilaa laiteiden sisällä uusien toimintojen integroimiseksi. Samanaikaisesti laitteen virrankulutus pitää pyrkiä minimoimaan akun käyttöiän maksimoimiseksi.

Lisää: ROHM Semiconductor (LINKKI), tuotetieto (LINKKI) ja EMEA-alueen jakelijat (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta