Elokuu ruuhkautti kännykkähuollot – taas

Loppukesä on puhelinvahinkojen osalta vuoden vilkkainta aikaa. Kännyköiden huoltoihin erikoistuneessa Fonumissa puhelimia on korjattu koulujen alkua varten tavallista kuukautta enemmän. Myös puhelimia suojaavia tarvikkeita on myyty yrityksen mukaan poikkeuksellisen paljon.

Elokuu on puhelimia huoltaville yrityksille ruuhka-aikaa. Myös LähiTapiolan mukaan puhelinvahinkoihin liittyvät asiakasmäärät olivat heinäkuussa yli 1,5-kertaiset kevätkuukausiin verrattuna.

’’Lämpimät kelit kannustavat myös oleilemaan veden lähellä, joten kastumisvahingot ja vedenpohjaan päätyneet puhelimet työllistävät jonkin verran’’, kertoo vakuutusyhtiö LähiTapiolan Jani Kaseva korvauspalveluista.

Kesällä kännykät kokevat enemmän kosteusvaurioita kuin talviaikaan, mutta yleisesti ottaen niiden kuntoon liittyvät ongelmat ovat alan asiantuntijoiden mukaan hyvin samanlaisia ympärivuoden.

’’Korjausmäärien osalta heinä-elokuun vaihde on meille kiireisintä aikaa. Vaikka näyttö rikkoutuu esimerkiksi kesän aikana, niin puhelinta pystyy usein käyttämään siitä huolimatta’’, ja korjaaminen hoidetaan lomien päättyessä kuntoon’’, sanoo Saku Anttila puhelimia korjaavasta Fonumista. Muita korjausliikkeitä ovat muun muassa iTapsa, iHelp, Mobila Electronics ja Mobylife.

Yleisimpiä ovat esimerkiksi puhelinten näyttöön, runkoon tai akkuun kohdistuvat rikkoutumisvahingot. Uudehko ja arvokas mobiililaite kannattaa useimmiten korjata, koska esimerkiksi puhelimen näytön vaihto maksaa keskimäärin 200 euroa.

Kuvituskuva: UT

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta