Viro tilasi suomalaisia ohjelmistoradioita

Oululainen Bittium on saanut tilauksen Viron puolustusvoimille toimitettavista ohjelmistoradiopohjaisista Tough SDR – ja TAC WIN  -tuotteista.  Niillä täydennetään Viron puolustusvoimille jo aiemmin toimitettua taktista tiedonsiirtojärjestelmää.

Tilaus jatkaa Viron maavoimien IP-tiedonsiirron (Internet Protocol) kehittämiseen ja saatavuuden parantamiseen tähtäävää uudistusta, johon Bittiumilta on jo aiemmin tilattu Bittium TAC WIN -järjestelmään perustuva taktinen tiedonsiirtojärjestelmä osaksi suurempaa järjestelmäkokonaisuutta.

Tiedonsiirtojärjestelmää täydennetään nyt uuden sukupolven Bittium Tough SDR -ohjelmistoradioilla, jotka ovat yhteensopivia laajakaistaisen, liikkuvan Bittium TAC WIN -järjestelmän kanssa.  Myös Suomen puolustusvoimat ottaa kasvavasti käyttöön Biittiumin ohjelmistoradiotekniikkaa.

Bittiumin taktisella tiedonsiirtojärjestelmällä modernisoidaan Viron maavoimien IP-tiedonsiirtoa, parannetaan verkon suorituskykyä ja monipuolistetaan Viron puolustusvoimien kokonaisjärjestelmän langatonta sekä langallista liitettävyyttä.

Bittium TAC WIN -järjestelmän ja Bittium Tough SDR -radioiden muodostama kokonaisuus mahdollistaa laajakaistaisen tiedonsiirron ja puheen koko taistelukentän yli kaikille liikkuville joukoille prikaatitasolta aina yksittäiselle taistelijalle saakka.

Bittium Tough SDR -radioiden mukana toimitetaan lisäksi aaltomuotoja, mukaan lukien laajakaistainen Bittium TAC WIN Waveform-aaltomuoto ja sekä kapeakaistainen Bittium Narrowband Waveform -aaltomuoto, sekä lisävarusteita. Usean aaltomuodon käyttö, jopa yhtäaikaisesti, parantaa radioiden yhteensopivuutta eri verkkoihin ja mahdollistaa tilanteen mukaan eri tehtävissä ja tasoilla toimimisen.

Tuotetoimitukset alkavat vuoden 2019 aikana. Tilauksen arvoa ei kerrota julkisuuteen.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta