Japanilaisyritys laajensi tuotantoaan Ulvilassa

Nykyisin japanilaisen Murata Machinery omistuksessa oleva Cimcorp Oy on saanut pääkonttorinsa tuotanto- ja toimistotilojen laajennuksen valmiiksi. Noin 12 miljoonan euron investointi liki kaksinkertaistaa sisälogistiikan automaatioratkaisuihin erikoistuneen yrityksen tilat Ulvilassa. Laajennus kaksinkertaistaa Cimcorpin tuotantokapasiteetin.

Cimcorpin uusien tilojen rakennustyöt alkoivat loppukesästä 2018 Ulvilassa. Pääkonttorin laajennus koostuu kahdesta osasta, tuotanto- ja toimistotiloista. Kaikkiaan uutta tilaa rakennettiin 7900 neliötä, josta tuotantotilaa on 5700 neliötä ja toimistotiloja kolmessa kerroksessa kaikkiaan 2200 neliötä. Samalla Cimcorp suunnittelee jo seuraavaa investointia, Ulvilan vanhojen toimisto- ja tuotantotilojen saneerausta.

Cimcorp aikoo tuplata tuotantokapasiteettinsa 7900 neliömetrin laajennuksen avulla. Mukana on myös tiloja tuotekehitykseen. Kaikkiaan tehtaalla on 17 400 neliömetriä tuotanto- ja toimistotilaa.

Suomen yrityksen liikevaihdosta valtaosa, keskimäärin 90 prosenttia, tulee viennistä – pääasiassa rengasteollisuuden automaatioratkaisuista. Viimeisen kahden vuoden aikana tilauskertymä on kasvanut nopeimmin elintarviketeollisuuden käsittelyautomaation osalta.

Cimcorpin automaatiojärjestelmät koostuvat yhtiön portaaliroboteista ja monorail-järjestelmistä sekä alijärjestelmistä, joita ostetaan muilta toim

Toimitusjohtaja Masatoshi Wakabayashi, Cimcorp Oy.

ittajilta. Cimcorpin kehittämä ohjelmisto ohjaa prosessien kulkua.

Koko Cimcorp Groupin liikevaihto vuonna 2018 oli hiukan yli 100 miljoonaa euroa, josta Cimcorp Oy:n osuus oli 72,6 miljoonaa euroa.  Cimcorpin toimitusjohtaja, Masatoshi Wakabayashin mukaan liikevaihto on kasvanut jopa hiukan suunniteltua nopeammin.

Hänen mukaansa investointipäätös perustuu yhtiön monta vuotta jatkuneeseen kasvuun ja hyviin tulevaisuuden näkymiin. ”Uudisosa antaa meille mahdollisuuden panostaa entistä enemmän tuotekehitykseen sekä vastata kasvavaan globaaliin kysyntään”, Wakabayashi sanoo.

Cimcorp on hakenut myös ideoita yrityksen ulkopuolelta. Viiime vuonna Prizztechin järjestämän MatchINDUSTRYn puitteissa haettiin  yrityksiä innovoimaan uusia teknisiä ratkaisuja. Tavoitteena on löytää samalla uusia pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita.

”Emme halua kehittää näitä ratkaisuja pelkästään itse, vaan etsimme hyviä kumppaneita, joiden kanssa tehdä yhteistyötä”, sanoi juuri ennen tapahtumaa Cimcorpin teknologiajohtaja Jyrki Anttonen.

Suomen lisäksi Cimcorpilla on myös tytäryhtiö Kanadassa ja Yhdysvalloissa. Tänä vuonna Cimcorp avasi toimipisteen myös Intiaan, vastatakseen paremmin maan rengastehtaiden kasvavaan automaatiokysyntään. Yritys on toimittanut robottijärjestelmiä yli 40 maahan kuuteen maanosaan ja on ollut vuodesta 2014 osa japanilaista Murata Machinery, Ltd. (Muratec) -konsernia.

Kuvat: Cimcorp

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/