DNA toi huoneistotermostaatit mobiiliohjaukseen

Teleoperaattori DNA tuo tarjolle älykkäät mobiiliohjatut huoneistotermostaatit ja niitä varten viritetyn Wattinen-verkkopalvelun. Taloyhtiöille ja niiden asukkaille suunnatun palvelu perustuu oppivaan tekoälyyn ja se tulee ensivaiheessa tarjolle pääkaupunkiseudulla.

Olemassa oleviin lämmitysjärjestelmiin asennettava älykäs palvelu säätää lämmitystä asukkaiden asumistottumisten mukaan ja poistaa automaattisesti turhaa energiankulutusta. Wattisen avulla voidaan DNA:n mukaan säästää 10-30 prosenttia lämmitykseen käytetystä energiasta.

Kun taloyhtiö ottaa Wattisen käyttöön, jokaiseen lämmityspatteriin asennetaan älytermostaatti, joka on langattomasti yhteydessä Wattinen-palveluun.  Mobiilisovelluksella asukkaat voivat myös säätää ja ajastaa lämmityksen mieleisekseen. Lämmitystä voi säätää myös perinteiseen tapaan termostaatista. Lämmitystä säädetään aina celsiusasteikon mukaan.

Wattisen ydin on oppiva tekoäly, joka kerää jatkuvasti tietoa muun muassa tilan varaavuudesta, sääennusteesta ja kiinteistön sijainnista. Näiden tietojen avulla Wattinen päättelee, miten kunkin huoneen lämmitystä pitää ohjata.

Tekoäly ennakoi ja ohjaa kiinteistön lämmitystä tarkasti huone kerrallaan. Wattisen avulla voidaan säätää kodin eri tilojen lämpöä. Esimerkiksi makuuhuoneissa voi olla yön aikana hieman viileämpää, jolloin unen laatu paranee. Nukkumaan mennessä ja herätessä on taas DNA:n mukaan lämmintä. Wattinen säästää energiaa myös lomamatkojen ja työpäivien aikana säätämällä peruslämpöä alemmas.