Uusia 3D-tulostusmateriaaleja metallituotteisiin

Saksalainen 3D-tulostimien valmistaja EOS on tuomassa neljä uutta metallimateriaalia, jotka avaavat valmistajan mukaan aivan uudenlaisia mahdollisuuksia autoteollisuudesta lääkintälaitteiden 3D-tulostukseen. Ne ovat ovat StainlessSteel CX, EOS Aluminium AlF357, Titanium Ti64 Grade 5 ja Titanium Ti64 Grade 23.

Uusista materiaaleista StainlessSteel CX on työkaluluokiteltu teräs, joka on kehitetty EOS M 290:llä tapahtuvaan tuotantoon. Materiaalissa erinomainen korroosionkestävyys yhdistyy lujuuteen ja kovuuteen.  Aluminum AlF357 on valmistajan mukaan sovelluksiin, jotka edellyttävät metallilta keveyttä mutta erinomaista mekaanista ja termistä lujuutta. Tästä materiaalista valmistettavat osat ovat kevyitä, korroosionkestäviä ja dynaamisesti kuormitettavia.

EOS Titanium Ti64 Grade 5 on kehitetty väsymislujuudeltaan kestäväksi ilman Hot Isostatic Pressing (HIP) -tekniikkaa. Materiaali soveltuu EOS M 290:llä tapahtuvaan tuotantoon, ja korroosionkestävyytensä ansiosta materiaali soveltuu ihanteellisesti lentokone- ja autoteollisuuteen.

Tarjolla on valmistajan kaikki tiedot mekaanisista ominaisuuksista ja taustalla olevista testeistä.  Materiaaleista on myös Scanning Electron Microscope (SEM) -kuvat.  Niiden avulla voidaan verrata uusien materiaalien DMLS 3D -tulostusta perinteisiin valmistusmenetelmiin ja muihin 3D-tulostustekniikoihin.

Lisää: EOS (LINKKI),  Suomen EOS Oy ja edustajat (LINKKI, hae Finland) sekä aiemmat 3D-tulostusartikkelit Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).