Drone Tournament 2019: Pienkopterit kisasivat koko viikon – tässä voittajat

Pääkaupunkialueella lennetiin koko viikon lentäviä pienkoptereita. Espoon VTT:ssä testattiin koneiden sääkestävyyttä ja Drone Tournamentin muissa  kilpailussa eri lentotehtävissä. Tässä kilpailutehtävät, tulokset  ja eri sarjojen voittajat. Drone-tapahtuma päättyy tänään Helsingin Oodi-kirjaston ympäristössä. Mukana oli myös  pienimuotoinen näyttelytapahtuma.

Kauko-ohjattavien Drone-koptereiden uskotaan mullistaman tulevaisuudessa kaupan, logistiikan, maa- ja metsätalouden kuin tutkimukseen ja turvallisuuteen liittyviä aloja. Seuraavan viiden vuoden aikana niiden palvelumarkkinoiden arvioidaan nousevan 40 miljardiin euroon.

Koko alkuviikon kisattiin pääkaupunkiseudulla droneilla. Ultrahackin järjestämän Drone Tournament -kilpailussa kisattiin useassa eri tehtävässä.Mukana oli parikymmentä tukijaa Business Finlandista Microsoftiin ja VTT:stä Helsingin yliopistoon sekä Espoon ja Helsingin kaupunkeihin.

”Kilpailu todisti, että dronet ovat valtava mahdollisuus. Kun dronejen toimintavarmuus ja autonomisuus paranee, niistä tulee yhteiskunnan arkipäivää. Kilpailun myötä tuli selväksi, että suomalaisilla toimijoilla on hyvät edellytykset nousta maailman huipulle erityisesti kehittämällä dronejen toimintavarmuutta vaihtelevissa luonnon- ja sääolosuhteissa”, visioi perustaja Mikko Järvilehto Ultrahackista.

Poliisin ja pelastustoimen Emergency Response -kisassa välitettiin droneilla tietoa liikenneonnettomuuksissa viranomaisille. Voittoon ylsi Robodrones-joukkue. VTT:n kylmälaboratoriossa testattiin Extreme Conditions -haasteessa dronejen suorituskykyä ja akun kestoa kylmissä ja pilvimäisissä talviolosuhteissa. Voittosijan jakoivat Digitarvike ja Videodrone Finland.

Ilmatieteen laitoksen Fly High and Back -haasteessa operoitiin droneilla turvallisesti mahdollisimman korkealla ja pitkään keräten samalla tietoa ilmakehästä. Voittajaksi selvisi Vertical Hobby -joukkue. Espoon kaupungin ja Maanmittauslaitoksen Building Care -tehtävässä kartoitettiin puolestaan rakennusten kunnossapitotarvetta dronejen avulla. Voittaja oli Holtan Sähkö.

Luonnonvarakeskuksen, Maanmittauslaitoksen ja Maaseutuverkoston Count the Grass -haasteessa piti arvioida muutaman hehtaarin peltolohkolta nurmen kokonaisbiomassa ja tuotettiin kartta, joka kuvaa biomassan määrän vaihtelua. Voittaja oli Avoin Field -joukkue. Luonnonvarakeskuksen ja Maanmittauslaitoksen Flowering Forest -haasteessa selvitettiin puolestaan kuusen kukkien esiintyvyyttä ja puiden kuntoa annetusta datasta. Voittajaksi nousi Avoin Forest.

Helsingin kaupungin ja Maanmittauslaitoksen Hazardous Waste Problem -haasteessa etsittiin ja tunnistettiin Harakan saaren rannalle ajautuneet jätekanisterit, havaittiin vuodot sekä otettiin näytteitä. Voittaja oli The Chemical Brothers -joukkue.

Lisää: Drone Tournament 2019 (LINKKI) ja taustoja kilpailutehtäviin (LINKKI, uutinen)

Kuvituskuva: Rumble oli Drone Tournamentin yksi yritysparnereista.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/