Tarkempia televisioita Berliinin IFA-messuille

Berliinissä järjestetään huomisesta lähtien kulutuselektroniikan jättimessut. Tapahtuman monet uutuudet esitellään lehdistölle jo ennen messujen alkamista. Eilen LG esitteli jo 8K-OLED-televisiouutuutensa sekä NanoCell -tekniikkaa hyödyntävän televisionsa.  Tänään Samsung julkisti  8K-OLEQ-televisioistaan myös uuden pienemmän 55 tuuman version.

LG:n 8K NanoCell-televisio.

LG Electronics (LG) kertoo tuovansa syyskuussa myyntiin maailman 8K-televisionsa, jonka erottelukyky ylittää ICDM:n (International Committee for Display Metrology) asettamat standardit. LG:n mukaan uudet OLED 8K että 8K NanoCell saavuttivat testeissä noin 90 prosentin CM-arvon.

ICDM on määritellyt CM (Contrast Modulation) -mittarin kuvaamaan pikseleiden erottuvuutta. Määritelmän mukaan CM-arvon tulee olla yli 25 prosenttia kuvissa ja yli 50 prosenttia tekstissä, jotta erottelukyky voidaan kutsua todelliseksi 8K-laaduksi.

Näytön erottelun tarkkuus määrittyy pikseleiden määrän lisäksi sillä, kuinka tarkasti vierekkäiset pikselit erottuvat toisistaan.

LG:n 88-tuumainen on 8K-teknologiansa lisäksi LG:n tähän asti suurin OLED-televisio. Television 8K Ultra HD -resoluutio (7680 x 4320) ja 33 miljoonaa itsevalaisevaa pikseliä. 75-tuumainen 8K NanoCell -televisio tekee vaikutuksen kuvanlaadullaan.

Nano Color -teknologia suodattaa epäpuhtauksia parantaen värintoistoa ja Nano Black -tekniikka luo taustavaloa säätäen mustan ja syvän kontrastin.

LG:n toisen sukupolven älykäs α (Alpha) 9 Gen 2 8K -prosessori käyttää hyödykseen syväoppimista ja laajaa tietokantaa tunnistaakseen kuvalähteen laadun ja optimoidakseen sisältöä. Prosessori pystyy myös analysoimaan ympäröivää valaistusta ja säätämään ruudun kirkkauden jokaiseen tilanteeseen sopivaksi.

Myös Philipsin tuotemerkillä televisioita valmistava TP Vision on kertonut messujen esittelymalleistaan.Uudet OLED+ lippulaivamallit pitävät sisällään viimeisimmän näyttöpaneelin sekä uuden kolmannen sukupolven P5 Perfect Picture Engine -kuvankäsittelypiirin. 55” ja 65” OLED+934 television Bowers & Wilkins –äänijärjestelmä.

Sony esittelee Bpuolestaan erliinissä Bravia Master -sarjan ZG9 8K HDR Full Array LED- sekä AG9 4K HDR OLED -television uudella Picture Processor X1 Ultimate -kuvaprosessorilla.

Samsung juhlii IFA-messuilla televisioiden 50-vuottaan

Samsung Electronics julkisti tänään Berliinissä uusia televisiomalleja. IFA-messuilla on esillä laajennettu valikoima QLED 8K -televisioita. Yritys lisää mallistoonsa myös pienemmän 55-tuumaisen QLED 8K -television nykyisten 65-, 75-, 82-, ja 98-tuumaisten versioiden rinnalle.

Samsungin QLED TV -laitteiden myynti on kasvanut 200 prosenttia vuodessa sitten viime vuonna tapahtuneen QLED 8K TV:n julkaisun jälkeen. Vuoden 2019 ensimmäisellä puoliskolla onkin myyty yli kaksi miljoonaa laitetta maailmanlaajuisesti.

Berliinin messuilla yritys juhlii myös televisiotoimintansa 50 vuottaan. ”Samsungin ensimmäinen mustavalkotelevisio julkaistiin lähes 50 vuotta sitten” toteaa Samsungin Euroopan markkinointijohtaja Benjamin Braun.

Lisää: IFA 2019 -messut 6.-11.9.2019 (LINKKI)

Päivitämme uutista  kun muutkin televisiomerkit ovat julkistaneet tuotteensa….

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta