Nokia palasi kestäviin retromalleihin – 5G  tulee ensi vuonna

Nokia-puhelimia tuottava HMD esitteli Berliinin IFA-messujen aattona uusimmat kännykkämallinsa. Uusien Android-mallien lisäksi julkistettiin retromallistoon läppäpuhelin ja kuvan kovaa käyttöä kestävä 800 Tough -erikoispuhelin.  Yhtiö kertoi tuovansa  myös ensimmäisen 5G-puhelimen ensi vuoden aikana.

HMD Global julkisti tänään viisi uutta Nokia-merkkistä puhelinta: kaksi älypuhelinta ja kolme peruspuhelinta, joista kaksi voidaan laskea yrityksen retromalliston laajennukseksi. Useimmat niistä tukevat myös 4G-verkkoja.

Nokia 2720 Flip -simpukkapuhelin on kompakti, KaiOS-käyttöjärjestelmällä varustettu uutuus, jolla onnistuu netin ja sosiaalisen median käyttö.  Siinä on Google Assistant -ääniohjauspalvelu  sekä  hätäpainike ja ICE-valikko (In Case of Emergency, hätätilanteessa).

Nokia 2720 Flip -puhelimesta on kolme värivaihtoehtoa: sininen, musta ja pinkki. Hinta on 99 euroa.

Peruspuhelimissa Nokia 110 on edullinen uutuusmalli, mutta kiinnostavin julkistuksista on kovaan käyttöön tarkoitettu Nokia 800 Tough.  Siinä on pitkäkestoinen jopa 43 vuorokauden toiminta-ajan antava akku, 4G-yhteydet Wifin jako-ominaisuudella. Laitteessa on myös 2 SIM-paikkaa Facebook ja WhatsApp valmiiksi asennettuina.

Vesi- ja pölytiivis Nokia 800 Tough on rakennettu kestämään niin putoamisia kuin normaalia alhaisempia lämpötiloja (-22 C°…+55 C°). Uutuus on IP68-suojausluokan mukainen.

Lisäksi uusi Nokia 800 Tough täyttää HMD:n tuotejohtaja Juho Sarvikkaan mukaan Yhdysvaltain armeijan kehittämän MIL-STD-810G-kestävyysluokituksen. Siinä on liukumista estävää pinnoitetta ja kumireunat. Puhelin on rakennettu kestämään päivittäiset putoamiset jopa betonille 1,8 metrin korkeudesta.

’’Nokia 800 Tough on ihanteellinen puhelin ulkoilmaelämään tai työmaakäyttöön ja Nokia 2720 Flip -simpukkapuhelin laajentaa Nokia Originals -tuoteperhettämme’’, kertoi HMD Globalin tuotejohtaja Juho Sarvikas (kuvassa oikealla)

Nokia 5G tulee 2020

HMD Global kertoi myös näkemyksiään Nokia-puhelinten tulevasta kehityksestä, johon kuuluu kamera- ja älypuhelinten lisäksi vuoden 2020 aikana ensimmäinen edulliseen hintaluokkaan kuuluva 5G-puhelin.

”Keskitymme erityisesti uusiin innovaatioihin viidennen sukupolven älypuhelimissa, tietoturvallisuudessa, kuvauksessa ja muotoiluissa”, sanoo HMD Globalin toimitusjohtaja Florian Seiche.

HMD esitteli myös kaksi keskihintaluokan Android-älypuhelinta: Nokia 7.2- ja Nokia 6.2 -mallit. Niistä 7,2 tarjoaa 48 megapikselin kolmoiskameran Zeiss-optiikalla ja PureDisplayn.

Yritys hakee uusien mallien lisäksi voimaa myös puhtaasta Android-versiosta ja jatkuvista tietoturvapäivityksistä.  ’’Kummatkin uutuusmallit ovat valmiit tulevaan Android 10 -käyttöjärjestelmäpäivitykseen’’, kertoi HMD Globalin tuotejohtaja Juho Sarvikas.

Nokian puhelimia kehittävän HMD Globalin pääkonttori ssijaitsee Espoossa.

Lisää: Nokian koko tuotejulkistus Berliinissä 5.9.2019 nettivideona (LINKKI)

Päivitetty 6.9.2019

Aloituskuva: Nokia 800 Tough -puhelimesta on kaksi värivaihtoehtoa: musta ja hiekka. Puhelin tulee myyntiin jo lokakuun alussa ja sen suositeltu vähittäismyyntihinta on 119 euroa.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta