Huaweilta järjestelmäpiirit 4G- ja 5G-puhelimiin

Huawei esitteli  Berliinin kulutuselektroniikkatapahtumassa aiempaa tehokkaamman Kirin 990 -järjestelmäratkaisun, josta on omat versiot 4G- ja 5G-puhelimiin.

Uusien Huawein Kirin 990 (5G) ja 4G-version valmistusprosessi on  seitsemän nanometrin EUV, joka takaa mahdollisimman pienen pinta-alan ja alhaisen energiankulutuksen. Piirit valmistaa TMSC Taiwanista.

Huawein Kirin 990 (5G) on ensimmäinen järjestelmäpiiri,  jossa on myös integroitu 5G-modeemi.

Uusi järjestelmäpiiri sisältää Da Vinci -arkkitehtuurille rakennetun kaksoisytimisen NPU-suorittimen. Siinä on kaikkiaan kahdeksan suoritinydintä, joista neljä ARM Cortex A76 ja neljä Cortex A55:sta, joiden kellotaajuus vaihtelee jopa 2,86 gigahertsiin asti.

Kirin 990 (5G) piirissä on myös 16-ytiminen Mali-G76-grafiikkasuoritin ja järjestelmätasolla integroitu Smart Cache -välimuisti, joka säästää kaistanleveyttä ja vähentää virrankulutusta.

Uusi järjestelmäpiiri tarjoaa myös uudet peli- ja kuvasignaaliominaisuudet. Saatavilla on lisäksi tekoälypohjainen, reaaliaikainen videon renderointi, joka säätää videon värejä kuva kerrallaan.

Uusi Kirin 990 -sarjan 5G-järjestelmäpiirit tulevat ensimmäisenä käyttöön Huawei Mate 30 -sarjan älypuhelimissa.

Huawein Kirin 990 (5G) on Huawein kuluttajaliiketoiminnan johtaja Richard Yunin (kuvassa) mukaan ensimmäinen täyden taajuusalueen 5G-järjestelmäpiiri, joka tukee sekä non-standalone (NSA) että standalone (SA) -verkkoarkkitehtuuria ja TDD/FDD-taajuusalueita.

Balong 5000 -teknologiaa hyödyntävä Kirin 990 (5G) yltää valmistajan mukaan 2,3 Gbit/s downlink-nopeuteen ja 1,25 Gbit/s uplink-nopeuteen.

Lisää: Huawein IFA2019-julkistustilaisuus videolta (LINKKI)

Päivitetty 6.9.2019