TactoTek lisensoi elektroniikkaosaamistaan

Oululainen Tactotek laajentaa edelleen muoviin valetun IMSE-elektroniikan bisnestä lisensoimalla tekniikkaa asiakkailleen. Uusimpana autoelektroniikan valmistaja LS Automotive Technologies (LSAT) hankki oululaisyrityksen tekniikoihin suunnittelu- ja valmistusoikeudet.

Korealaisen LSAT:n sopimus sisältää oikeudet TactoTekin patentoiman teknologian käyttöön sekä teknologiasiirtoon, jonka avulla korealaisyritys pystyy itse suunnittelemaan ja valmistamaan kolmiulotteisesti muoviin valettuja IMSE-osia.

”Tactotekin IMSE hyödyntää kestäviä, tunnettuja valmistusprosesseja ja vähentää merkittävästi muovin käyttöä. LSAT:lla on jo asiakasprojekteja IMSE-ratkaisuille”, sanoo  Hyo-Cheol Lee, LSAT:n Advanced Development-osaston johtaja.

LSAT on markkinoiden johtava ajoneuvoelektroniikan valmistaja, jonka strategisesti sijoitetut tuotantoyksiköt palvelevat asiakaskuntaa niin Koreassa kuin kansainvälisestikin.

Tactotek tarjoaa teknologiaansa lisensioitavaksi kahtena tuotteena, joita ovat IMSE Designer suunnitteluun ja IMSE Builder tuotteiden massatuotantoon, testaukseen ja laadunvarmistukseen.

TactoTek tukee IMSE-lisenssiasiakkaita käytännönläheisellä teknologiansiirtoprosessilla, jolla varmistetaan lisenssiasiakkaiden menestyksekäs teknologian käyttö.Monet TactoTekin lisenssiasiakkaat tuottavat jo IMSE-osia volyymituotteina.

TactoTek kehittää omaa teknologiaasa Oulunsalossa sijaitsevassa tehtaassa. IMSE-tekniikalla valmistetut tuotteet vaihtelevat muovista luonnonmateriaaleihin kuten puuhun. Niissä painettu elektroniikka ja erilaiset komponentit integroidaan ruiskuvaletun kolmiulotteisen muovirakenteen sisään.

TactoTekin rahoittajia ovat suomalainen pääomasijoitusyhtiö Conor Venture Partners, Ascend Capital Partners, Faurecia Ventures, Plastic Omnium, Nanogate, Leaguer VC, VTT Ventures sekä yksityiset enkelisijoittajat.

Lisää: Aiemmat IMSE-teknologiaa käsitelleet uutiset ja artikkelit Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuvituskuva: TactoTek

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta