Älykiekkodata Liiga-lähetyksiin – Näin toimii

Telian Liiga-kauden jääkiekkolähetysten näkyvin uutuus on ensimmäisenä maailmassa käyttöön otettava, Bitwisen ja Liigan kanssa yhdessä kehitetty Wisehockey-älykiekkojärjestelmä. Ratkaisu perustuu suomalaisen Quuppa-yhtiön RTLS-ratkaisuun sekä Suomessa valmistettuihin paikannuslaitteisiin. Katso videolta miten ratkaisu toimii.

Telia pilotoi älykiekkodatan käyttöä viime kaudella jo osassa Liiga-lähetyksiään. Kesän aikana Wisehockey-järjestelmä on asennettu kaikkiin Liiga-halleihin, ja yhteistyössä tehty kokeiluvaihe laajenee nyt osaksi jokaista Liigan ottelua ja Telian lähetystä.

”Olemme älykiekossa Suomessa aivan kansainvälisen kehityksen aallonharjalla. Liiga on ensimmäinen sarja, jossa järjestelmä otetaan käyttöön.”, Telian Liiga-lähetysten vastaava tuottaja Kalle Takala sanoo.

Vuoden kiekkotoimittajaksikin valittu Liiga-lähetysten Tuomas Nyholm on suomalaisesta älykiekosta yhtä lailla innoissaan.”Meillä on ollut sata vuotta lätkästä suunnilleen samat tiedot käytössä, mutta älykiekon myötä todella moni asia tulee muuttumaan.”, Nyholm sanoo.

Kiekkovalmennukseen uusi älykiekko antaa uusia mahdollisuuksia. Esimerkiksi suomalaisen jääkiekon koulutuspaikka Vierumäki on mukana älykiekkotekniikan hyödyntämisessä jääkiekkoilijoiden koulutuksessa.

Uutta älykiekkoa esiteltiin keskiviikkona Helsingissä Liiga-joukkuiden valmennusjohdolle. Tapahtumassa kaikkien joukkuiden kapteenit pääsivät myös kokeilemaan uutta älykiekkojärjestelmää Helsingin jäähallissa HIFK:n A-junioreiden lisäksi.

Telia aloitti älykiekon lisäksi keväällä laajakaistaverkon kautta välitettävät Ultra HD -tasoiset lähetykset. Tulevan runkosarjan aikana Telia aikoo esittää nyt yli 50 Liiga-peliä UHD-tarkkuudella laajakaistaverkon kautta.

Liigan runkosarjan ottelut alkavat torstaina 12.9 HPK-Kärpät-ottelulla Hämeenlinnassa.

Lisää: Video älykiekosta (LINKKI), Bitwisen (LINKKI) Wisehockey (LINKKI), Quuppa (LINKKI) ja paikannuslaitteet (LINKKI) sekä Bluetooth-RTLS-tekniikka (LINKKI), Liiga (LINKKI) Telia Liiga-lähetykset (LINKKI) ja aiemmat älykiekkoa käsitelleet uutiset (LINKKI) Uusiteknologia.fi:ssä.

Päivitetty videolinkillä 13.9.2019

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta