Suomea eniten hyödyntävät teknologiat – raporttisarja alkoi

Suomalaistutkimuslaitosten ja yritysten yhteenliittymä Allied ICT Finland on julkaissut ensimmäiset strategiasarjansa osat Suomelle tärkeistä teknologioista ja niiden hyödyntämisestä. Strategiasarja sisältää kaikkiaan 11 eri osaraporttia.

Uuden strategiasarjan tarkoituksena on tuoda esille kaikkien allianssiin kuuluvien korkeakoulujen näkemys suomalaisten ICT-teknologioiden vahvuuksiin ja kehityskohteisiin.

’’Suomea eniten hyödyttävät ICT-teknologiat ovat langaton tietoliikenne, ohjelmistot ja alustat, kyberturvallisuus ja tekoäly useine alaosioineen”, kertoo Allied ICT Finlandin kansallisen ohjausryhmän puheenjohtaja Arto Maaninen Oulun yliopistosta.

Numeroidut osat käsittelevät ICT-teknologioiden ydinosaamista. Sarjan neljä ensimmäistä käsittelevät mahdollistavia teknologioita, ja loput syksyn ja loppukevään 2020 aikana julkaistava seitsemän osaa näitä teknologioita hyödyntäviä ja soveltavia toimialoja.

Ensimmäisenä julkaistava Allied ICT Finlandin strategiaosuus käsittelee langatonta tietoliikennettä. Dokumentin tarkoitus on kuvata langattoman tietoliikenteen tutkimuksen ja kehityksen merkitystä sekä niiden luomia mahdollisuuksia Suomen yhteiskunnalle ja teollisuudelle. Lisäksi tarkoitus on visioida Suomen tavoitetilaa 10 vuoden päähän ja määritellä vision toteuttamiseksi tarvittavat toimenpiteet.

Allied ICT Finland tarkoituksena on luoda pysyvä T&K-investoinnin kasvu suomalaiseen vientiteknologiaan. Keskittymän toimijoita ovat 17 suomalaista yliopistoa ja ammattikorkeakoulua  sekä Oulun, Tampereen, Helsingin, Lappeenrannan, Turun, Vaasan ja Jyväskylän kaupunkien elinkeinojaostot tai -liikelaitokset.

Lisää: Langaton tietoliikenne-raportti (LINKKI, pdf). Voit ladata lyhennelmän lisäksi myös raportin englanninkielisen version sekä myöhemmin kymmenen muuta osaa (LINKKI).

Kuvituskuva: Shutterstock

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta