Suomalaisosaamisella uudet näytöt luksusautoon

Ruotsalainen luksusurheiluautojen valmistaja Koenigsegg on valinnut suomalaisen Qt:n kehitystyökalun ajoneuvojensa keskikonsoleiden viihdejärjestelmien ja mittaristojen kehittämiseksi. Uusilla kehitystyökalun avulla Koenigsegg voi optimoida tulevan  seuraavan sukupolven Premium IVI-järjestelmiensä kehittämisen ja tuotannon.

QT:n kehitystyökaluilla tuotetaan Koenigseggin autoihin SmartCenter, SmartWheel ja SmartCluster -laitetet, joita käytetään Koenigseggin uuden tason Agera RS, Regera ja Jesko -superautoissa.

Jesko-hyperautossa on uusi Qt:lla kehitetty rallihenkinen SmartCluster-näyttö. Suoraan ohjauspyörän taakse asennettu viiden tuuman (108x68mm) näyttö kääntyy ohjauspyörän kääntyessä ja näyttää kaikki kuljettajan tarvitsemat tiedot siististi ja loogisesti. SmartClusterissa kaikki keskeiset toiminnot kuten digitaalinen nopeusmittari on perinteisen analogisen viisarimittarin sijaan.

Koenigsegg on kehittänyt Qt:lla myös uudet SmartCenter ja SmartWheel -kosketusnäytöt. SmartCenter on Koenigseggin suunnittelema autojen keskusyksikkö, koko järjestelmän hubi, jossa yhdistyvät laiteliitännät (connectivity), median toisto sekä auton mukavuus- ja ohjaustoiminnot.

Koenigseggin Jeskon hinta on 2,8 miljoonaa dollaria. Silti koko ensimmäinen 125 auton tuotanto on myyty maailman raharikkaille.

SmartWheel muodostuu kahdesta pienestä kosketusnäytöstä, jotka on upotettu Jeskon ohjauspyörään. Niiden ominaisuudet ovat kuljettajan käytettävissä koskettamalla tai pyyhkäisemällä.

SmartWheelin näytöillä on äänenhallintaan, puhelimen ohjaukseen, ajokorkeuden ohjaukseen ja vakionopeuden säätämiseen liittyviä toimintoja. Lisäksi Qt mahdollistaa SmartWheelin personoinnin ja konfiguroinnin kuljettajan toiveiden mukaan.

TAUSTAA: Ruotslainen Christian von Koenigsegg perusti Koenigsegg Automotive AB:n vuonna 1994. Yhtiö toimii Ängelholmissa, Etelä-Ruotsissa, ja sen palveluksessa työskentelee noin 300 henkeä. Lisää: Koeningsegg (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta