iLoqin uusi älylukko tukeutuu IoT-tekniikkaan

Vuonna 2007 oululainen iLoq toi markkinoille maailman ensimmäisen, omavoimaisen älylukon, jossa ei tarvittu ulkoista teholähdettä, paristoja tai kaapeleita. Nyt lukosta on julkistettu uusi versio S5, joka hyödyntää aiempaakin enemmän digitalisaation ja esineiden internetin mahdollisuuksia.

Oululaisyhtiö iLoq on toimittanut jo yli kaksi miljoonaa avainta ja miljoona lukkosylinteriä. Aiempien versioiden tapaan uusi iLoq S5 ei tarvitse paristoja tai kaapeleita. Kulkuoikeuksien varmistamiseen ja lukon avaamiseen tarvittava sähkö saadaan työntämällä avain lukkoon.

Uuden iLoq S5:n julkistuksen myötä yhtiö hyödyntää laajemmin verkon tarjoamia mahdollisuuksia. Kuten muissakin iLoqin ratkaisuissa, pääsyoikeuksia voi luoda, muokata ja poistaa helposti ja turvallisesti etäyhteydellä pilvipohjaisen iLOQ Manager -ohjelmiston avulla.

Muista ratkaisuista uusi iLoqS5 -lukitusjärjestelmä eroaa siinä, että se mahdollistaa rakennuksen lukijoiden, avainten ja lukkojen välisen viestinnän, mutta silti oviin ei tarvitse asentaa kaapeleita tai paristoja.

Uutta lukkokinvoidaan laajentaa iLoq Onlinen avulla niin, että lukitusjärjestelmän etähallinta helpottuu ja nopeutuu. Yhteistilojen varaus voidaan esimerkiksi päivittää tiloissa olevien kosketusnäyttöjen avulla tai mobiilisovelluksilla ja jakaa iLoq S5 -avaimelle.

Digitaalinen iLoq S5 -lukitusjärjestelmä on osa laajempaa uoteperhettä, joissa voi perustua joko digitaalisiin avaimiin, NFC-mobiiliratkaisuun tai niiden yhdistelmiin.

Oululainen iLoq on jatkanut uusimman kasvustrategiansa toteuttamista panostamalla voimakkaasti markkinointiin ja vahvistamalla organisaatiotaan.

Merkittävimmät panostukset organisaatiossa kohdistettiin yhtiön kansainvälisen myynnin, avainasiakasmyynnin, mutta myös tuotekehityksen vahvistamiseen. Yhtiön uutena teknologiajohtajana aloitti elokuussa Timo Ainali, joka aiemmin on toiminut EXPO-yhtiön tuotekehitysjohtajana.