Lisää voimaa yhteistyörobotteihin

Tanskalainen Universal Robots tuo markkinoille raskaan hyötykuorman yhteistyörobotin. Uusi UR16e tarjoaa nyt myös jopa 16 kilon raskaat hyötykuormat yhteistyörobotteihin, joita kutsutaan myös coboteiksi.

Universal Robotsin uudelle e-Series-alustalle kehitetty UR16e tarjoaa paitsi korkea hyötykuorma, myös jopa 900 mm:n ulottuvuus ja asennon toistettavuus tarkkuudella +/- 0,05 mm.  Robotin  ohjelmointi ja integraatio on valmistajan mukaan yksinkertaista riippumatta käyttäjän kokemuksesta tai tietopohjasta.

Uusi UR16e voidaan muiden valmistajan tuotteiden mukaan purkaa, asentaa ja ohjelmoida suorittamaan tehtävä alle tunnissa. Uusi robotti on helposti integroitavissa mihin tahansa tuotantoympäristöön ilman häiriöitä.

Maksimissaan 16 kg:n hyötykuorman ansiosta UR16e:n avulla voidaan poistaa ergonomian ja tuottavuuden haasteita, jotka liittyvät raskaiden osien ja tuotteiden nostamiseen ja siirtämiseen.  Uusi robotti sopiikin esimerkiksi konepalveluun, esimerkiksi CNC-koneiden pariksi moniosakäsittelyyn.

”Universal Robots rikkoo jatkuvasti rajoja siinä, mihin kaikkeen yhteistyöautomaatio pystyy”, sanoo Universal Roboticsin Universal Robotsin pääjohtaja Jürgen von Hollen. Hänen mukaansa uuden mallin hyötykuorma on suurempi kuin millään muulla yhteistyörobotilla maailmassa.

Uudessa e16e:ssä on  saman sarjan mallien kanssa samanlainen sisäänrakennettu voima-anturi, 17 konfiguroitavaa turvatoimintoa, kuten mukautettava pysähtymisaika ja pysähtymismatka, sekä intuitiivinen ohjelmointikulku.

UR16e täyttää myös samat vaatimustenmukaisuusmääräykset ja turvallisuusvaatimukset, jotka koskevat ihmisen ja robotin häiriötöntä yhteistyötä, muun muassa EN ISO 13849-1, PLd, kategoria 3, ja EN ISO 10218-1.

Lisää: Universal Robotics (LINKKI), UR16e-tuotetiedot (LINKKI)  ja edustajat Suomessa (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta