Tunnistaa läpinäkyvätkin kohteet

Omronin uudet optiset anturit tarjoavat pidemmän kantaman ja parantavat anturien suorituskykyä esimerkiksi robotti-imureissa. Omron B5W Light Convergent Reflective (LCR) -anturien luvataan havaitsevan läpinäkyvät kohteet paljon luotettavammin kuin yleiset heijastusanturit. Tarjolla on useita versioita, joista pienin on hieman sokeripalaa isompi.

Japanilaisen Omron B5W -anturit on kehitetty tunnistamaan erityisen tehokkaasti mustia, läpinäkyviä, heijastavia ja muita vaikeasti havaittavissa olevia pintoja. Sopivia sovelluksia ovat läpinäkyvien kuppien ja lasien havaitseminen myyntiautomaateissa, robottisovellukset ja tulostimet  sekä mustien pintojen tunnstus.

Robotti-imureissa antureilla onnistuu esimerkiksi mattojen havaitseminen, peilipinnat ja muut hankalat kohteet.  Anturin konvergoiva valonsäde voidaan säätää tarkasti reagoimaan tiukasti määritellyllä kohdealueella ja jättämään huomioimatta esimerkiksi taustalla tai etualalla olevat esineet.

Omronin uudet B5W-LB LCR -anturit ovat valmistajan B5W-LA-malleja pienempiä (40 x 8,4 x 15,9 mm) ja tarjoavat silti niitä parempaa suorituskykyä. Anturit on suunniteltu 24 volttia hyödyntäviin järjestelmiin.

AB5W-LB2101- ja LB2112-malleja on saatavana analogisilla tai digitaalisilla ulostuloilla. Niiden tunnistusalue on 10-55 mm valkoiselle paperille ja 10-40 mm mustalle pinnalle.

Erityisen pieni versio B5W-LB1112 on kooltaan vain 26 x 8,4 x 13 mm. Se tarjoaa silti tunnistusetäisyyden 2-10 mm valkoiselle paperille ja 3-8 mm mustalle.

Lisää:  Omron Electronic Components (LINKKI), tuotetieto B5WW-anturit (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI).

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta