Linda Liukas huippuasiantuntijoiden työryhmään

Lasten ohjelmointiopetuksen pioneeri, Linda Liukas, on valittu yhdeksi Yhdistyneiden kansakuntien kasvatus-, tiede-, ja kulttuurijärjestön (Unesco) High Level Reflection Group -asiantuntijatyöryhmän jäseneksi. Työryhmä koostuu 12 eri alojen asiantuntijasta ympäri maailmaa. Liukkaalta on ilmestynyt myös uusi opetussarja videoineen.

Tehtävään valitut asiantuntijat tulevat konsultoimaan Unescon pääsihteeri Audrey Azoulayta globaaleista trendeistä ja haasteista. Ryhmään on Liukkaan lisäksi muun muassa matemaatikko Cédric Villani, rauhanaktivisti Mohamed Sidibay, Senegalin entinen pääministeri Aminata Touré sekä Venäjän tiedeakatemian puheenjohtaja Alexander Sergeev. (LINKKI, myös muut)

Työryhmän tavoitteena on pohtia kasvatukseen, tieteeseen ja kulttuuriin liittyviä ajankohtaisia kysymyksiä, jotta Unesco pystyisi vastaamaan niihin entistä tehokkaammin tulevissa ohjelmissaan sekä kestävän kehityksen Agenda 2030 -tavoitteiden toteutuksessa.

Liukas valikoitui tehtävään, sillä hänellä on vahva asiantuntijuus digitaalisten kysymysten sekä koulutuksen saralla.  Liukas tunnetaan kansainvälisesti muun muassa opettajille suunnatusta Hello Ruby -kirjasarjasta, joka tuo tietotekniikan ja ohjelmoinnin opiskeluun uudenlaisen leikkisän näkökulman. Neljästä kirjasta koostuvaa sarjaa on käännetty yhteensä jo 28 maahan.

Viimeisimpänä projektinaan Linda Liukas on kehittänyt uuden Love Letters for Computers -Youtube-sarjan sekä kattavat opetusmateriaalit ala-asteikäisten opettajille, jotta tietotekniikan oppiminen olisi aiempaa kiinnostavampaa ja ennen kaikkea hauskaa.  Viime vuoden aikana Liukas on ehtinyt opettaa jo 12 eri maassa ja pitää keynote-puheenvuoroja 32 maassa.

’’Vastikään hän puhui YK:n Women in Power -tilaisuudessa New Yorkissa ja hänet nostettiin Forbesin maailman teknologia-alan suunnannäyttäjät kokoavalle Europe’s Top 50 Women In Tech -listalle’’, kertoo puhuja-Lindaa edustavan Mellakka Managementin toimitusjohtaja Emma Alftan.

Lisää: Linda Liukasta koskeneet aiemmat uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI) ja uusi Love Letters for Computers -Youtube-sarja (LINKKI)

Kuvituskuva: Huawei