DNA valmistautuu 5G-verkkoihin – tekninen testaus käyntiin

Teleoperaattorit rakentavat 5G-verkkoja ja Elisa on ottanut uusia verkkoja jo rajoitetusti käyttöön. Nyt DNA kertoo aloittaneensa Helsingin ja Porin lisäksi Hyvinkäälle 3,5 gigahertsin taajuusalueen käytännön testaukset.

Uusilla pilottiverkoilla yritys valmistautuu samalla 5G-palveluiden kaupallisen tarjonnan aloittamiseen.

DNA on rakentanut Hyvinkäälle 5G-pilottiverkon.

Uusin Hyvinkää valikoitui testauspaikaksi siksi, että DNA:n verkkotekniikan näkökulmasta alueen verkkokokonaisuus on siihen edustava ja sopiva.

”5G-tekniikka kehittyy nopeaa tahtia ja ensimmäisen sukupolven päätelaitteitakin alkaa olla saatavilla. Haluamme testata tekniikkaa laaja-alaisesti oikeassa käyttöympäristössä ennen kuin se otetaan DNA:n kaupalliseen tarjontaan”, toteaa DNA:n tuotekehitysjohtaja Ville Partanen (kuvassa).

Vantaalla DNA testaa 5G-tekniikkaa Fixed Wireless Access -ratkaisulla.

DNA on jo testannut tämän vuoden aikana myös Vantaalla pientaloalueen asukkaiden kanssa matkaviestinverkon kautta toteutettua laajakaistaa.

Kiinteän 5G:n eli Fixed Wireless Access -tekniikan testi on osa DNA:n palvelukehitystä, jonka tuloksena nopeat laajakaistayhteydet tuodaan tarjolle myös niiden alueiden pientaloihin ja yrityksiin, joihin valokuitua ei ole saatavilla.

DNA on kehittänyt matkaviestinverkkoaan systemaattisesti kohti 5G-aikakautta. Yrityksen koko verkkoon on tuotu 5G-kyvykästä teknologiaa ja verkon kapasiteettia on kasvatettu uusia vaatimuksia vastaavaksi. Hyvinkäälle rakentuva pilottiverkko on DNA:n laajin 5G-testiympäristö.

DNA aikoo laajentaa 5G-palveluiden tarjoamaa asiakastarpeeseen perustuen. Uusien 5G-investointien rinnalla DNA tehostaa ja laajentaa edelleen myös 4G-verkkoaan. DNA:n näkemyksen mukaan 4G pysyy 5G:n tulosta huolimatta pitkään matkaviestinverkkojen pääasiallisena teknologiana ja asiakkaiden – ja päätelaitteiden eniten käyttämänä verkkona.