Suomalaisyritys mukana Huawein uuden älykellon tuotekehityksessä

Jyväskyläläinen sykeanalytiikkayritys Firstbeat on ollut mukana Huawein uusimmankin Watch  GT 2 – älykellon kehitysprojektissa. Yritys toi uutuuteen ominaisuuksia, joiden avulla käyttäjä saa liikuntaharjoittelustaan yhä enemmän irti. Firstbeat lisensoi teknologiaansa useille muillekin älykellomerkeille.

Uuden älykellon myötä Firstbeatin teknologialla on entistä suurempi rooli käyttäjäkokemuksen muotoilussa. Uutena seurantaominaisuutena Huawein älykellosta löytyy anaerobinen harjoitusvaikutus, mikä palvelee kuntoilijoita lyhytkestoisissa kovan tehotason harjoituksissa.

”Se on olennainen lyhyissä, räjähtävissä suorituksissa, kun keho ei ehdi toimittaa lihaksille riittävästi happea ja energiaa on tuotettava muilla tavoin’’ kertoo Firstbeatin toimitusjohtaja Joni Kettunen.

Watch GT 2 -älykellosta löytyvä palautumisaika kertoo, miten pitkään treenin jälkeen tulee levätä ennen seuraavaa kovaa harjoitusta. Pidempiaikaisen kokonaiskuormituksen ja tuottavuuden seuraaminen on puolestaan mahdollista harjoituksen kuormittavuus – ja harjoittelun tila -toimintojen avulla.

”Yhdistelemällä aerobista ja anaerobista harjoittelua kehitystä tapahtuu, kunhan muistaa myös huolehtia riittävästä palautumisesta’’, Kettunen sanoo.

Huawein lisäksi myös Suunto hyödyntää Firstbeatin tekniikkaa. Kuvan Suunto  3:ssa on Firstbeatin lisäksi Valencellin sykemittaustekniikkaa.

Huawein uusi Watch GT 2 soveltuu käytettäväksi jopa 15 eri lajin kanssa, mukaan lukien juoksu, kävely, kiipeily, vaellus, polkujuoksu, polkupyöräily, avovesiuinti ja triathlon) sekä seitsemän sisäurheilulajia kuten kävely, juoksu, kuntopyöräily, uinti, vapaa harjoittelu, cross trainer -harjoittelu ja soutu.

Firstbeatin perustana on vuosikymmenten monitieteinen tutkimustyö fysiologian, matemaattisen mallintamisen ja käyttäytymistieteiden alueilta.

Yritys lisensoi teknologiaansa laitevalmistajille. Se tekee yhteistyötä Huawein lisäksi esimerkiksi kotimaisen Suunnon sekä älykellomerkki Garminin, Sonyn, Mont Blankin ja Huamin kanssa. Esimerkiksi Suunnon 3 Fitness -älykellossa hyödynnetään Firstbeatin teknologian lisäksi Valencell Inc:in kehittämää rannesykemittausta.

Vuonna 2002 perustetun Firstbeatin analytiikkatuotteita ja -palveluita käyttävät jo sadat huippu-urheilujoukkueet, tuhannet yritykset ja miljoonat kuluttajat. Sen asiakkaita ovat muun muassa jalkapallon suurseurat Manchester United ja Arsenal, hallitseva NBA-koripallon mestari Golden State Warriors sekä yli puolet NHL-kiekkojoukkueista.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta