Espoo pääsi kuuden joukkoon innovaatiokisassa

Espoon kaupunki on yksi Euroopan komission innovaatiopääkaupunkikilpailun (iCapital) kuudesta voittajakaupungista. Päävoiton kilpailussa meni kuitenkin länsi-ranskalaiseen Nantesin kaupunkiin. Tulokset julkistettiin tänään Brysselissä EU:n tutkimus- ja innovaatiopäivillä.

Nantesin ja Espoon lisäksi kuuden kärjessä olivat Antwerpen (Belgia), Bristol (Iso-Britannia), Glasgow (Iso-Britannia) ja Rotterdam (Alankomaat). Espoon kaupungin sijoitus on paras suomalaistulos kautta aikojen. Aiemmin suomalaiskaupungit ovat sijoittuneet kymmenen parhaan joukkoon.

Kisa toi Espoolle 100 000 euron palkinnon paikallisen innovaatiotoiminnan kehittämiseen. Palkintosumman Espoon kaupunki aikoo käyttää asukkaiden palvelujen kehittämiseen datan avulla.

Espoon valtti innovaatiopääkaupunkikisassa oli pitkäjänteinen kehitystyö. Espoon vahvuuksia olivat yhdessä tekeminen, Make with Espoo -hengessä. Kumppaneita olivat esimerkiksi Nokia ja Aalto-yliopisto.

Espoon kaupunki voitti vuosi sitten kansainvälisen Intelligent Community Awards 2018 -kilpailun. Espoo oli kisassa ainoa seitsemän finalistin joukkoon yltänyt Euroopasta. Kilpailun teema oli datan hyödyntäminen ihmislähtöisessä palvelujen kehittämisessä (Humanizing Data).

Kuvituskuva: Shutterstock