Linux-tietokone USB-C-liittimeen – F-Secure taustalla

Suomalaisen F-Securen omistama italialainen Inverse Path on esitellyt avoimen lähdekoodin Linux-korttitietokoneen, joka on tarkoitettu erityisesti tietoturvakäyttöön. Liitäntä on USB-C ja tuote on tulossa myyntiin llähiaikoina valmiina moduulina ja avoimina suunnittelutiedostoina kytkentäkaavioineen.

Armory-moduuli prosessorina on NXP:n i.MX6UL / i.MX6ULZ, jotka perustuvat 900 megahertsin ARM Cortex-A7 -ytimeen.  DDR3-pohjaista RAM-muistia on joko 512 megatavua tai gigatavu. Koneessa on myösATECC608A- ja NXP A71CH -tietoturvapiirit.

USB-tietokone tukee ARM:n TrustZone-ominaisuuksia kuten turvallista käynnistystä, suojattu tallennustilaa ja suojattua RAM-muistia. Kooltaan moduuli on 65 x 19 x 6 millimetriä ja siinä on USB-C-liitin.

Tuote tukee USB-laitteen emulointeja (CDC Ethernet, massamuisti, HID jne.). Käyttöjärjestelmäksi on tarjolla Linux-jakeluista Debian 9, Arch,Kali ja Gentoo.

Uutuusmoduuli soveltuu moniin tietoturvasovelluksiin, joita voivat olla esimerkiksi Tor-silta, VPN-reititin, laitteiston suojausmoduuli (HSM), OpenSSH-asiakasohjelma. tunkeutumisen testausalusta, automaattisesti salattu massamuistilaite, salasananhallinta tai digitaalinen lompakko.

Lisää: Inverse Path (LINKKI), tuotetiedot (LINKKI) ja USB Armory Wiki -lataussivusto (LINKKI).

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/