Verkottuneen auton digipalvelut tuovat mukavuutta

Tulevaisuudessa kuluttajia voi kiinnostaa tunnettua automerkkiä enemmän kulkuvälineen mukavuus, kustannustehokkuus ja uudenlaisen verkottuneen auton digipalvelut. Näin ennustaa IBM uudessa Automotive 2030: Racing toward a digital future -selvityksessään.

Seuraavien kymmenen vuoden aikana kuluttajat tulevat siirtymään IBM:n uuden selvityksen mukaan auton omistamisesta yhteiskäyttöautoihin.  Samalla autonkäyttäjien merkkiuskollisuus vähenee. Kuluttajat arvostavat IBM:n ennusteen mukaan yhä enemmän ajoneuvojen ja lisäpalvelujen saatavuutta ajasta ja paikasta riippumatta.

Autoteollisuuden menestyjät hyödyntävät tulevaisuudessa avoimia digitaalisia alustoja, muuttavat työskentelytapoja ja parantavat uudelleenkouluttautumismahdollisuuksia.

”Autoista tulee verkottuneita ja niitä hallitsevat ohjelmistot. Muutoksen myötä ajoneuvojen digitaalinen käyttökokemus nousee etusijalle ajo-ominaisuuksiin nähden’’, sanoo tutkimusjohtaja Ben Stanley, IBM Institute for Business Value -tutkimuslaitoksesta.

Autoteollisuus saattaa kuitenkin selvityksen mukaan kohdata myös uusia työvoimahaasteita sen alkaessa rakentamaan ja kasvattamaan omia digitaalisia ekosysteemejään.

IBM:n Automotive 2030: Racing toward a digital future -tutkimusta varten haastateltiin 1 500 autoalan johtajaa maailmanlaajuisesti selvittääkseen, mitkä tekijät vaikuttavat autoteollisuuteen tällä hetkellä, ja miten ne muuttavat autoekosysteemiä seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Lisäksi IBM:n Automotive 2030 -tutkimus myös kartoitti yli 11 500 kuluttajaa saadakseen käsityksen siitä, mitä he odottavat auton digitaalisesta käyttökokemuksesta.

Lisää: IBM:n Automotive 2030: Racing toward a digital future -raportti, IBV 2019 (LINKKI).

Kuvituskuva: Piirivalmistajat ovat laajentaneet autojen elektroniikkapiiriensä tajontaa. Yksi heistä on japanilainen ROHM.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta