Sata IoT-älyroskista Helsinkiin – Suomesta!

Helsinki hankkii kaduilleen jopa sata aurinkovoimalla jätteensä puristavaa IoT-tekniikkaa hyödyntävää älyroska-astiaa, ylojärveläiseltä Lehtovuorelta. Ensimmäiset neljä Lehtovuoren CitySolar-älyroska-astiaa toimivat jo Kansalaistorilla keskuskirjasto Oodin vierellä. Niissä on GPS-paikannus ja GPRS/4G-yhteydet.

Helsingin kaupungin tilauksen kokonaisarvo on useita satoja tuhansia euroja ja se mahdollistaa yli 100:n älyroska-astian toimituksen Helsingin katualueille seuraavan neljän vuoden aikana.

’’Tilaus luo uusia työpaikkoja Ylöjärven tuotantoomme tulevina vuosina’’, sanoo Lehtovuoren toimitusjohtaja Eero Ojanen. Yritys on  viime vuosina tehneet merkittäviä panostuksia teknologiakehitykseen.

Lehtovuoren  CitySolar-älyroska-astiat puristavat jätteensä aurinkovoimalla ja ilmoittavat täyttymisestään itsenäisesti jätehuoltoon. Laitteessa on paikannukseen GPS ja viestiliikenne hoidetaan GPRS/4G-modeemilla CARE-pilvipalveluun.

Puristusmoottorin lisäksi yksikössä on huoltovapaa akku ja 50 watin aurinkokenno sekä ledejä.  Toimintalämpötilaksi ilmoitetaan -30…+60 ºC.

Älyroskisten tyhjennystä hallinnoidaan Lehtovuoren FinBinCare-ohjelmistolla, jossa tyhjennyspyynnöt näkyvät reaaliajassa kartalla. Jätehuollon tyhjennysajojen hiilijalanjälki voi pienetä uuden tarkemman tyhjentämisen avulla  jopa 95 prosenttia.

Ensimmäiset neljä Lehtovuoren valmistamaa CitySolar-älyroska-astiaa toimivat jo Kansalaistorilla lähellä Rautatieasemaa ja keskuskirjasto Oodia.

Lisää: Aiemmat älyroskiksia käsitelleet uutiset (LINKKI) Uusiteknologia.fi:ssä ja video älyroskiksen toiminnasta (LINKKI)

Päivitetty2.10.2019  teknisiä ominaisuuksia.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta