Vihreää rahaa Vantaan palvelinkeskukseen

Vantaalle datakeskusta rakentava Ficolo on kerännyt vihreitä energia-arvoja korostavalla joukkolainalla 20 miljoonaa euroa. Valtaosa rahasta käytetään Vantaan pilvipalvelukeskuksen modernisointiin ja laajentamiseen. Varoja voidaan käyttää myös yritysostoihin.

Palvelinyhtiö Ficolon Joukkolaina on Suomen ensimmäinen yksityisesti omistetun yhtiön vihreä joukkolaina. Sen on sertifioinut norjalainen ilmastontutkimuslaitos CICERO, joka tutki joukkolainan ympäristövaikutuksia.

”Olemme alusta asti käyttäneet pelkästään uusiutuvia energiamuotoja ja kehittäneet energiatehokkuuttamme maailman ehdottomaan kärkeen. Se että joukkolainamme sai CICERO:n korkeimman mahdollisen luokituksen oli vahva viesti myös asiakkaillemme”, Ficolo Oy:n toimitusjohtaja Seppo Ihalainen sanoo.

Toimitusjohtaja Seppo Ihalainen, Ficolo Oy.

Ilmastonmuutoksen ehkäiseminen toteutuu Vantaan pilvipalvelukeskuksen energiatehokkuudessa, lämmön talteenotossa ja kierrätyksessä sekä 100 prosenttisella uusiutuvan energian eli käytännössä tuulivoiman, hyödyntämisenä.

Nelivuotisen joukkolainan liikkeeseenlaskun järjestäjänä toimi Taaleri Varainhoito ja taloudellisena neuvonantajana Taaleri Kapitaali. Järjestelyn oikeudellisena neuvonantajana toimi Borenius Asianajotoimisto.

’’Joukkolainan lyhyt myyntiaika ja merkittävä ylimerkintä kertoo, että sijoittajat luottavat Ficolon kykyyn toteuttaa historiansa suurin investointi menestyksekkäästi”, toteaa Tom Järvi, Ficolon hallituksen jäsen ja sen toisen pääomistajan Pontos Oy:n talousjohtaja.

Vuonna 2011 perustetulla Ficololla on nyt toiminnassa kolme datakeskusta: The Air Helsingissä, The Rock Porissa sekä The Deck Tampereella. Lisäksi yritys operoi Ficolo-IX yhteyskeskusta Helsingissä. Lisäksi yritys sopi toukokuussa Fujitsulta Vantaalla sijaitsevan datakeskuksen ostamisesta ja laajentamisesta.

Lisää: Ficolon Vantaan palvelinkeskuks-uutinen 8.5.2019 (LINKKI) Uusiteknologia.fi:ssä