Uros tuo Ouluun IoT- ja 5G-kehityskeskuksen – Qualcomm mukana

Mobiiliverkkojen käyttöä maailmalla helpottava Uros perustaa Qualcommin kiinalaisen yhteisyritys Thundercommin kanssa innovaatiokeskuksen Ouluun.  Tarkoitus on nopeuttaa IoT- ja 5G-ratkaisujen tuomista pohjoismaisille ja eurooppalaisille yrityksille.

Uudet IoT- ja 5G-tekniikat tulevat olemaan osa tulevaisuuden ratkaisuja, joiden toteuttamiseen tarvitaan uusinta tekniikkaa. Keskus sijoittuu Uroksen tiloihin Oulussa, jossa voidaan suunnitella yhteistyössä uusia tuotteita Qualcommin piiriteknologioihin perustuen.

’’Näen tämän askeleena sellaisen paikan perustamisessa, jossa uutta tekniikkaa voidaan esitellä uusien mahdollisuuksien tutkimiseksi’’. kertoo Uroksen toimitusjohtaja Jerry Raatikainen.

Oululainen Uros tarjoaa avaimet käteen -sovelluksen ja globaalit liitäntäratkaisut monille teollisuudenaloille, matkaviestinoperaattoreille, yrityksille ja kuluttajille.

”Qualcomm keksii perustekniikat, jotka muuttavat sitten miten maailma yhdistää, laskee ja kommunikoi”, maalaili Qualcommin IoT-alueen  varatoimitusjohtaja Jeff Lorbeck julkistustiedotteessa.

Thundercommilla on Kiinan ja muun Aasian toimipisteiden lisäksi toimistot Yhdysvalloissa San Diegossa ja San Franciscossa.

Lisää: Thundercomm Technology Co., Ltd  (LINKKI), Qualcomm Technologies (LINKKI) ja Uros (LINKKI)

Kuvituskuva: Shutterstock/Uusiteknologia.fi

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta