Nopeat suojatut Ethernet-kytkimet autoihin

Marvel lupaa kiihdyttää Ethernet-verkkoja autoissa edelleen. Lisää suunnitteluvoimaa yritys sai Aquantia-yrityksen avulla. Äskettäin Detroitin IEEE-tapahtumassa Marvell esitteli myös uusia suojattuja autojen kytkinpiiriratkaisujaan.

Detroitin IEEE-autoteollisuuspäivä 2019 tapahtumassa. Marvell ilmoitti tuovansa markkinoille useiden gigabittien reitityskyvyn ja erittäin matalan viiveen tarjoavia kytkinratkaisuja. Niitä tarvitaan, jotta kriittinen tieto voidaan siirtää suurella nopeudella koko auton verkossa.

Detroitin tapahtumassa Marvellin esitteli 88Q5072- ja 88Q6113-kytkimet, jotka perustuvat ARM:n Cortex-M7 -arkkitehtuuriin. Uudet kytkimet tarjoavat kaikille porteille gigabitin kapasiteetin, mikä mahdollistaa esimerkiksi turvallisuuskriittisten anturitietojen ryhmittelyn Advanced ADID -järjestelmässä (ADAS) sekä nopean tiedonsiirron PCIe-isäntäyhteyden kautta.

Niissä voivat ottaa käyttöön myös uusia edistyneitä protokollia ja tietoturvaohjelmistoja kytkimellä sekä purkuun ulkoisia suorittimia. Uudet kytkimet tarjoavat myös edistyneitä TSN-ominaisuuksia, joihin kuuluvat liikenteen valvonta ja suodatus (IEEE 802.1Qci) ja kehysoletus (IEEE 802.1Qbu).

Integroitu L3-laitteistokiihdytin mahdollistaa usean gigabitin reititystehon jopa 10 Gbps ilman prosessorin sisäistä toimintaa. Lisäksi piirissä on mukana huipputekniset reititys- ja turvaominaisuudet. Ne tarjoavat käyttöön myös tehokkaita nukkumis- ja herätysominaisuuksia, jotka tukevat TC10-standardia (OPEN-liittouma) alentaen yleistä virrankulutusta.

Marvell on saavuttanut kytkintuotteilleen myös strategisen ASPICE-tason 2 -autosertifikaatin, jonka ansiosta niitä voidaan käyttää myös tulevissa kolmannen ja neljännen tason itseajavissa autoissa.

Lisää: Marvell (LINKKI), Aquantia (LINKKI), tuoteitiedot   88Q5050-autokytkin (LINKKI), 88Q6113 (LINKKI) ja 88Q5072 (LINKKI) sekä jakelijat (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta