Telia aloittaa 5G-myynnin – verkko laajentumassa nopeasti

Elisan lisäksi Telia aloittaa 5G-laitteiden ja -liittymien myynnin kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Samalla yritys kertoo laajentavansa 5G-verkkoaan nopeasti seitsemään suurimpaan kaupunkiin.

Telian ensimmäiset myyntiin tulevat 5G-puhelimet ovat Huawei Mate 20 X 5G ja Samsung Galaxy S10 5G. Mobiililaajakaista-asiakkaille myyntiin tulee kaksi laitetta, Nokia 5G FastMile- ja Huawei 5G CPE Pro –reitittimet.

Telian tarjoamat liittymävaihtoehdot 5G-puhelimiin ovat 1 000 ja 450 Mbit/s maksiminopeuksiin yltävät Rajaton-paketit. Mobiililaajakaistakäyttöön tarjolle tulee 1 000 Mbit/s Yhteys mukaan -liittymä.

Telia lupaa kiihdyttää 5G-verkon rakentamista, sillä tähän asti eri operaattoreiden 5G-koeverkot ovat olleet varsin pistemäisiä. Esimerkiksi Telian 5G on ollut käytössä Helsingissä Töölössä Telia 5G Arenan urheilukentän ympäristössä, Postitalon ja Narinkkatorin alueella, Messukeskuksessa ja Vallilassa sekä Tapaninkylässä.

”Kiihdytämme verkon rakentamista nyt kun ensimmäiset 5G-laitteet tulevat myyntiin. Vuoden lopussa verkkomme on laajentunut jo Suomen seitsemään suurimpaan kaupunkiin, ja ensi vuoden alkupuolella verkon peitto laajenee entisestään”, lupaa yrityksen 5G-ohjelmasta Suomessa vastaava johtaja Janne Koistinen.

Telia avasi vuoden alussa 5G-verkkonsa kaupalliseen käyttöön. Aluksi verkko  tuli käyttöön pilottihankkeissa Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja ABB:n Pitäjänmäen taajuusmuuttajatehtaalla sekä  Oulussa Oritkari-Nuottasaaren alueelle.

Kaikki teleoperaattorit (DNA, Elisa ja Telia) rakentavat Suomessa 5G-verkkoja 3,5 GHz:n taajuudelle. Monet 5G:n mullistavista ominaisuuksista tulevat käyttöön tuevaisuudessa vasta korkeampien 26 GHz:n taajuuksien tullessa käyttöön

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta