Uusi mittausyksikkö LoRaWAN-verkkoon

LoraWAN-verkkoa operoiva Digita ja Small Data Garden tuovat loppuvuodesta uuden kiinteistöjen reaaliaikaiseen olosuhde- ja sisäilmamittauksiin sopivan Iotsu-mittauspäätteen.

Small Data Gardenilla on tarjolla myös Sigfox-verkon kautta toimiva ratkaisu esimerkiksi työkoneiden liikkeenseurantaan.

Uuden IoT-päätelaitteen takana on Small Data Garden Oy, joka kehittää, valmistaa ja myy IoT-anturialustaa ja siihen perustuvia tuotteita ja palveluita.

Asiakkaita ovat esimerkiksi talotekniikan ja kiinteistöjen huollon ja ylläpidon toimijat, samoin teollisuuden, logistiikan, kulunvalvonnan ja turvallisuusalan toimijat.

”Paristokäyttöiset laitteet toimitetaan käyttövalmiina ja siten, että ne ovat valmiita liitettäväksi verkkoon’’, kertoo johtaja Timo Liukko Small Data Gardenista

Yhtiön ratkaisu perustuu IoT-alustaan, joka mittaa langattomasti sisäilman lämpötilan, kosteuden, hiilidioksidin sekä tarvittaessa VOC:in (haihtuvat orgaaniset yhdisteet) ja paine-eron.

”Käytännössä Small Data Gardenin laitteet kiinnitetään haluttuihin mittauspisteisiin ja tieto niistä kulkeutuu Digitan LoRaWan-radioverkkoa pitkin asiakkaan käyttöliittymääni”, kertoo Digitan IoT-palveluista vastaava johtaja Ari Kuukka.

TAUSTAA:  Digitan LoraWAN-verkon lisäksi Suomessa on tarjolla Connected Finlandin Sixfox-verkko ja mobiilioperaattoreilla LTE-M- ja NB-IoT-ratkaisut. Kaikille IoT-verkoille löytyy oma paikkansa, sillä joissakin sovelluksissa riittää lyhyt muutaman bitin lähetys ja toisissa tarvitaan runsaampaa datavirtaa. Lisäksi verkkojen kattavuus Suomessa ja vientituotteissa myös ulkomailla voi vaikuttaa verkkotekniikan valintaan.

Kuva: Small Data Gardenin uusi mittausyksikkö toimii Digitan LoraWAN-verkossa.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta