Applen perustaja korosti innostusta uuden tekemiseen –  Mike Markkulalle kehuja

Uusien tuotteiden kehittämien ei perustu pelkkään ideointiin vaan myös innostuneeseen tekemiseen samanhenkisten ihmisten kanssa, kertoi Applen perustaja Steve Wozniak eilen Helsingin Nordic Business Forumissa – suomalaiskansallisesti halkopinon ja nuotion äärellä.

Wozniak kertoi Henkka Hyppösen haastattelussa Applen alkuaikojen lisäksi pitkään ja hartaasti nuorten ihmisten innostamisesta tekniikkaan ja luovaan ajatteluun.

Wozniak muistutti Helsingin puheessaan juuri innostavan ympäristön luomisen tärkeydestä. Vain sellaisessa ympäristössä syntyvät parhaimmat ideaa. Hänen sanoillaan on edelleen merkitystä, koska hänkin suunnitteli juuri sellaisia laitteita, jotka hän halusi itselleen.

Hän oli Applen alkuperäisestä perustajakaksikosta se joka osasi tekniikan, siinä kun Steve Jobs oli enemmän markkinamies ja futuristi. Wozniak tosin tylytti esityksessään Jobsia ettei ymmärtänyt tietokoneiden tekemisestä. Vain musiikkisoitin iPod ja iPhone saivat Wozniakilta kehuja.

Perustajakaksikko täydensivät kuitenkin toisiaan hyvin. Wozniakia ja Jobsia käytetään edelleen esimerkkinä toimivasta startup-yrityksestä jossa, perustajajoukon erilaisuudet tukevat toisiaan. Toki Applen alkuaikojen menestymisessä oli tärkeä rooli myös suomalaistaustaisella Intelin myyntitykillä Mike ’Armas’ Markkulalla.

Wozniak kehuihin juuri Markkulan opettaneen heille kaiken nykyaikaisesta bisneksestä.

PÄIVITYS 10.10.2019: Ensi vuoden Nordic Business Forumin (23.-24.9.2020) puhujia ovat muun muassa  elokuvanäyttelijä ja entinen Kalifornian kuvernööri Arnold Schwarzenegger ja Sammon ja UPM Kymmenen hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos.

Kuva: Pasi Salminen / Nordic Business Forum

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/