Sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa nopeinta kasvua

Elokuussa teollisuutemme päätoimialoista voimakkaimmin kasvoi sähkö- ja elektroniikkateollisuus, 27,4 prosentilla. Samaan aikaan koko teollisuuden liikevaihto kasvoi vain 1,9 prosenttia. Heinäkuun viennissä sähkötekninen teollisuus veti myös parhaiten.

Sähkö- ja elektroniikkateollisuuden lisäksi voimakkaasti elokuussa kasvoivat kaivostoiminta ja louhinta, 15,5 prosenttia, sekä metalliteollisuus, 10,6 prosenttia. Liikevaihto väheni eniten kemianteollisuuden toimialalla, 7,6 prosenttia vuodentakaisesta.

Viennistä tietoa on heinäkuulya, jossa sähkö- ja elektroniikkateollisuus kasvoi myös eniten, 43,3 prosenttia, ja metalliteollisuus, 19,4 prosenttia edellisvuodesta.

Kasvussa oli myös elintarviketeollisuuden vientiliikevaihto, 13,4 prosenttia.

Vientiliikevaihto väheni kemianteollisuudessa, 11,4 prosenttia, ja metsäteollisuudessa, 3,6 prosenttia verrattuna vuodentakaiseen ajankohtaan.

Kotimaan liikevaihto kasvoi heinäkuussa suurimmalla osalla päätoimialoista. Kasvua oli eniten sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa, 7,7 prosenttia vuodentakaisesta.

Kotimaan liikevaihto laski sen sijaan edellisvuodesta toimialoilla metsäteollisuus, 7,2 prosenttia, sekä kaivostoiminta ja louhinta, 2,6 prosenttia.

Lisää: Teollisuuden liikevaihto 2019, elokuu, Tilastokeskus (LINKKI)

Kuvituskuva: Ockmetic