Monen tason paikannusta – satelliittista metrin tarkkuudella

Yli puoli miljardia moduulia myynyt sveitsiläinen u-blox jatkaa panostuksiaan paikannusratkaisuihin. Yrityksen uusimmat moduulit tarjoavat satelliitista jopa metrin paikannustarkkuuden ja Bluetoothilla sisätiloissa tätäkin paremman tarkkuuden.

U-blox on esittelee Los Anglesissa meneillään olevassa mobiilitekniikan tapahtumassa uutta M9-teknologia-alustaa, joka perustuu yrityksen uuteen UBX-M9140 paikannuspiiriin.  Ratkaisu pystyy tarjoamaan 25 Hz sijainnin päivitysnopeuden.

Lisäksi u-blox M9 on myös erityinen suodatus RF-häiriöitä ja häirintää vastaan sekä tekniikkaa paikannushuijausten havaitseminen. Paikannuksen häirintä on entistä tarkemman seurannan kohteena eri puolilla maailmaa, sillä nykyisin monet tärkeätkin järjestelmät perustuvat satelliittipaikannukseen.

Uusi M9-alusta on ISO/TS 16949, ISO 16750 ja AEC-Q100 -standardien mukainen ja siihen perustuva NEO-M9N on ensimmäisen M9-alustaan perustuva metritason paikannustarkkuuden tarjoava paikannusmoduuli. Se on myös valmistajan ensimmäinen moduuli, joka voi vastaanottaa signaaleja jopa neljältä eri satelliittipaikannusjärjestelmältä (GPS, Glonass, Beidou ja Galileo) samanaikaisesti. NEO-M9N-moduuliin on integroitu SAW-suodatin LNA-vahvistimen kanssa.

Satelliittimoduulin lisäksi u-blox on laajentanut Bluetooth-tuotevalikoimaansa kolmella uudella moduulilla, joissa hyödynnetään Rigadol-yrityksen ratkaisuja. Uudet BMD-345 ja BMD-341 Bluetooth 5.0 -moduulit on rakennettu Nordic Semiconductorin  nRF52840-piirisarjan ympärille.

Uusi BMD-360 on Bluetooth v5.1 -määritelmän mukainen ja tukee myös Bluetoothin suunnanmääritysominaisuutta.  Moduuli on optimoitu pitkän kantaman IoT-ratkaisujen tai logistiikan majakkasovelluksille.

Moduuli perustuu nRF52811-järjestelmäpiiriin, joka sisältää 64MHz kellotaajuudella toimivan 32-bittisen Arm Cortex-M4 -suorittimen. Siinä on sisään rakennettu antennielementti. BMD-360 on yhteensopiva valmistajan BMD-330-, BMD-300- ja BMD-301-ratkaisujen kanssa.

Lisää:  u-blox (LINKKI), tuotetiedot  UBX-M9140 (LINKKI), M9/NEO-M9N (LINKKI), M9/XPLR-M9 -kortti (LINKKI), Bluetothin BMD-sarja (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI).

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta