Googlen kvanttikoneen toiminta – katso videolta

Googlen kvanttitietokone julkistettiin virallisesti eilen, mutta uuden Sycamore-piireihin perustuvan kvanttitietokoneen ominaisuudet vuodettiin jo kuukausi sitten Nasan dokumentissa. Nyt tarjolla on myös video koneen ja sirujen toiminnasta.

Googlen uusin kvanttitietokone lupaa hakata superkoneetkin nopeudessa.  Sen ilmoitetaan pystyvän  laskemaan Sycoren 53 kubitilla 200 sekunnissa, kun uusimmiltakin nykysuperkoneilta tehtävän suoritus kestäisi 10 000 vuotta.

Myös Suomessa kehitetään kvanttitietokonetta. Syyskuussa Jyväskylän yliopiston nanotutkija Juha Muhonen sai 1,6 miljoonan euron rahoituksen kvanttitietokoneessa tarvittavien komponenttien kehittämiseen seuraavan viiden vuoden ajaksi.

Kasasimme tähän useita linkkejä, joiden avulla voit perehtyä uusien kvanttitietokoneiden tekniikoihin. Mukana ovat kaikki kehityksessä mukana olevat suuret tietotekniikkataloit IBM:stä Fujitsuun ja Gooogleen, mutta myös tietoa Suomessa tehtävästä kvanttitietotekniikan tutkimuksesta.

Lisää: Googlen uuden hyperkoneen toiminta (LINKKI, video), kvanttiblogi (LINKKI) kvanttitutkimuksen sivusto (LINKKI)  ja 23.10.2019 Nature-lehden artikkeli  (LINKKI) sekä kuukausi sitten julkaistu NASA:n raportti (LINKKI). Tässä myös linkki kaikkiin Uusiteknologia.fi:n aiempiin kvanttitietotekniikan uutisiin ja artikkeleihin (LINKKI).

Kuva: Google

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta