Materiaalijätti 3M tukemaan suomalaista anturikeksintöä

Anturikalvoa valmistaja Canatu on saanut uuden 15 miljoonan euron rahoitus materiaalan jättiyritys 3M:ltä. Suomalaisyritykseen jo aiemmin sijoittaneet japanilainen Denso ja myös ranskalainen Faurecia lisäsivät reippaasti panostuksiaan. Yritys on voittanut myös monia uusia kumppanuuksia ja suunnittelukilpailuja.

Yhdysvaltalaisen materiaalijätti 3M Ventures investoi innovatiivisiin yrityksiin ja alaa muuttaviin uusiin teknologioihin, joilla on strategista merkitystä myös 3M:n emoyhtiölle.

Toimitusjohtaja Juha Kokkonen, Canatu

Rahoituskierrosta ykkösvetäjä oli japanilainen Denso, joka investoi nyt suomalaisyritykseen kymmenen miljoonaa euroa lisää. Myös ranskalainen Faurecia sijoitti lisää kaksi miljoonaa euroa, joten 3M:n osuudeksi tulee kolme miljoonaa euroa.

”Olemme innoissamme voidessamme kasvattaa olemassa olevien investoijien kanssa autoteollisuuden massatuotantoa ja laajentaa uusille liiketoiminta- ja tuotealueille uuden investoijan, 3M:n kanssa”, sanoo Juha Kokkonen, Canatun toimitusjohtaja (kuvassa).

Canatun anturikalvoja valmistetaan yrityksen Helsingin tehtaalla.

Suomalainen Canatu on 3D-muovattavien, joustavien, läpinäkyvien ja johtavien kalvojen ja antureiden kehittäjä ja valmistaja.

Kalvoista ja antureista voidaan valmistaa älykkäitä 3D-kosketuspintoja ja -ohjaimia sekä integroida pintoja näyttöihin, muoviin, lasiin, nahkaan ja tekstiiliin. Antureista voidaan valmistaa myös 3D-lämmityselementtejä.

Canatun anturituotteilla auton ohjaamosuunnittelu helpottuu, kun lähes kaikki kosketuspinnat voivat olla interaktiivisia.

Johtavat kalvot valmistetaan patentoidulla menetelmällä ja itse kehitetyillä tuotantolaitteilla.  Canatun pääkonttori ja tehdas ovat Helsingissä, myyntipisteitä on Keski-Euroopassa, USA:ssa, Koreassa, Japanissa ja Kiinassa.

Canatu voitti alkuvuodesta kultaa German Design Awards 2019 -kilpailussa, autoteollisuuden osat ja lisätarvikkeet -kategoriassa.  Palkinto myönnettiin Canatun 3D-kosketuspintaiselle auton ohjaamolle (Cockpit) erinomaisesta tuote-designista ja merkittävästä suunnittelun laadusta.

Canatun teknologiaa pääsee ihmettelemään messujen lisäksi marraskuun 20. päivä Vantaalla järjestettävään seminaariin Slush-tapahtuman oheistapahtumassa on mukana Canatun oman väen lisäksi suurimpien sijoittajien johtoa.

Lisää: Video Canatun tuotteen valmistamisesta ja soveltamisesta (LINKKI, Youtube) ja aiemmat Canatua koskevat uutiset (LINKKI) zsekä lisätietoja tulevasta Canatun Vantaan 20.11.2019 seminaarista (LINKKI).

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta