Teknologia19: Metropolian robotti ällistytti eniten – startup-kilpailun voitti Skillgrower

Teknologia19-messuilla järjestetyn ällistyttävät robotit -kilpailun voittajaksi nousi Metropolia ammattikorkeakoulun First Steps. Voittajajoukkue sai palkinnoksi 10 000 euron stipendin. Samankokoisen summan sai startup-kisan voittanut Skillgrower.

Metropolian First Steps -joukkueen robotti vakuutti tuomariston loppuun asti mietityllä teknisellä toteutuksellaan ja omaa luokkaansa olevalla vaativuustasollaan. Myös robotin viimeistelty toteutus ja sen Mars-mönkijää muistuttava olemus miellyttivät tuomaristoa.

Kilpailun toiselle sijalle ylsi Aalto yliopiston joukkue BottleBot (Risto Ojala ja Jesse Pirhonen) ja kolmannelle sijalle Jyväskylän Ammattikorkeakoulun joukkue Pöhinäpojat (Santeri Virolainen, Ville Matarainen, Ismo Lamminen, Vili Siuko ja Janne Viitaniemi).

Toisen sijan saanut joukkue palkitaan 5000 euron ja kolmannelle sijalle tullut joukkue 2000 euron stipendillä.

Neljäs finaaliin yltänyt joukkue oli Oulun ammattikorkeakoulun OAMK Darts Klub (Teemu Mantere, Kalle Hookana, Janne Pernu, Jenna Palojärvi, Toni Kunnari, Juhan Jämsä, Ville Kämäräinen ja Ville Tähtinen). OAMK Darts Klub saa 1000 euron stipendin.

Ällistyttävät robotit -kilpailun tarkoituksena on nostaa esille tekniikkaa ja luovuutta sekä kasvattaa tietotekniikan, robotiikan ja tekoälyn näkyvyyttä ja kiinnostavuutta Suomessa. Kilpailun järjesti Tietotekniikan ja elektroniikan seura TiES yhteistyössä Messukeskuksen ja Mikrobitti-lehden kanssa.

”Haluamme kilpailun kautta innostaa opiskelijoita rakenteluun. Se on erinomainen keino syventää osaamista opintojen tarjoaman teoreettisen tiedon rinnalla”, kertoo  TiES:n hallituksen jäsen ja kilpailun tuomariston puheenjohtaja Harri Männistö.

Kilpailun finaali käytiin tänään Helsingissä meneillään olevilla Teknologia 19 -messuilla. Kilpailun palkinnot rahoittivat Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö ja Suomen Messusäätiö.

Startup-kilpailun voitti matematiikan oppimisssovellus

Startup-kisan voittaja Pasi Savola, Skillgrover. Kuva: Suomen messut.

Messujen startup-kilpailun voitti Skillgrower, joka on kehittänyt matematiikan oppimista helpottavan oppimissovelluksen.

Palkintosumma oli 10 000 euroa, joka luovutettiin Skillgroverin perustaja Pasi Savolalle Teknologia19- messujen keskiviikon iltajuhlassa. Palkintostipendin kisaan lahjoitti Suomen Messusäätiö.

”Palkintorahat aiomme käyttää tuotekehitykseen ja myyntiin”, Savola kertoi.

Palkintoraadin mukaan matematiikan oppimista helpottava ja siihen innostava oppimissovellus helpottaa opiskelijoiden pääsyä matematiikan maailmaan. Samalla se  mahdollistaa vahvan teknologia-alan osaamisen myös tulevaisuudessa.

Startup-kilpailun finaalissa oli mukana viisi muutakin osallistjaa: Delicode. Ensavetec,  Huoleti,  Meluta ja VimAi. Tuotealueet vaihtelivat digitaalisista sote-palveluista konenäkö- ja tekoälyratkaisuihin.

Aloituskuva: Metropolia ammattikorkeakoulun voittoisa First Steps: Evgeny Pukki ja Gulnaz Duishenbai Kyzy. Kuvaaja: Risto Wuolle.