Uusi yrittäjä tuo huippunopeat kuituyhteydet Suomeen

Uusi teletoimija Adola lupaa rakentaa tulevina vuosina Täyskuitu-nimellä Suomeen seuraavan sukupolven nopeita tietoliikenneyhteyksiä yrityksille ja yksityisille. Taustana on infrasijoittaja DIF Capital Partnersin (80,1 %) ja suomalaisen Cinian (19,9 %) yhteisyritys Adola.

Uuden toimijan suunnitelmissa on rakentaa valokuituverkkoa ja tarjota huippunopeita internetyhteyksiä sadoilletuhansille kuluttajille ja yrityksille alueilla, joilla nopeiden ja luotettavien yhteyksien saatavuus on tällä hetkellä yrityksen mukaan heikko.

Kansainvälisten tutkimusten mukaan Suomi on pitkään ollut Euroopan hännänhuippua huippunopeiden valokuituyhteyksien saatavuudessa, koska valokuituinfrassa on merkittävä investointivaje. 1,2 miljoonaa suomalaista kotitaloutta on vielä ilman huippunopeaa internetyhteyttä.

Adolan tavoite rakentaa valokuituverkkoinfrastruktuuria tukee Suomen talouden digitaalista kasvua. Myös 5G-teknologian laajamittainen käyttöönotto edellyttää nykyistä tiheämpää valokuituverkkoa: investoinnit paikalliseen ja alueelliseen valokuituinfraan parantavat siten myös mobiilitoimijoiden edellytyksiä.

Vähemmistöomistaja Cinia on mukana yhtiössä parantaakseen Suomen tietoliikenteen runkoyhteyksiä sekä mahdollistaakseen Suomen digitaalisen talouden ja elinkeinoelämän nopeamman kehittymisen. Tähän saakka Cinia on rakentanut Suomen digitaalista kilpailukykyä muun muassa  C-Lion1-merikaapelilla, joka tarjoaa datakaapeliyhteydet Keski-Eurooppaan.

TAUSTA: Adola on kotimaisen valtionyhtiö Cinia Oy:n ja infrasijoitusyhtiö DIF Capital Partnersin yhteisyritys, joka investoi Suomen valokuituverkkoinfraan (Fiber-to-the-Home, FTTH) ja markkinoi kuluttajaliittymiä Täyskuitu-brändin alla.

Kuvituskuva: Shutterstock

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta