Nokia ja VMware investoivat Tampereelle

Nokia ja yhdysvaltalainen virtualisointitalo VMware investoivat Nokian testauslaboratorioon Tampereella nopeuttaakseen yrityksen VMware Ready for NFV -sertifiointia. Samalla ne syventävät kumppanuutta verkkojärjestelmien pilvipohjaisessa virtualisoinnissa.

Yhteistyön tavoitteena on edistää Nokian VNF-sovellusten ja VMwaren Telco Cloud -ajoalustan saumatonta yhteensopivuutta. Tämä puolestaan vastaa maailman operaattorien kasvaviin tarpeisiin käyttää verkkotoimintojen pilvipohjaista virtualisointia.

’’Laajennettu kumppanuutemme antaa Nokialle ja VMwarelle entistä suuremman kapasiteetin kiihdyttää innovaatioita ja vastata parhaiten yhteisten asiakkaidemme odotuksiin”, sanoo Nokia Softwaren johtaja Bhaskar Gorti.

Operaattoreiden tarve hyödyntää verkkotoimintojen virtualisointia pilvessä kasvaa voimakkaasti, kun käyttöön tulee 5G:n ja reunalaskennan (edge computing) kaltaista uutta dataintensiivistä teknologiaa.

Nokialla ja VMwarella on laaja yhteinen asiakaskunta ympäri maailmaa. Niiden asiakasoperaattorit ovat tehneet jo vuosia töitä virtualisoitujen verkkotoimintojen parissa.  Nyt operaattorien täytyy kasvattaa virtualisoinnin mittasuhteita, joka vaatii samalla laajamittaisia monipilviratkaisuja.

Virtualisoidut verkkotoiminnot ja pilviympäristöt on integroitava saumattomasti yhteen. Yhteensopivuuden takaamista nopeuttaa Nokian ja VMwaren laajentuvaan kumppanuuteen kuuluva sertifiointilaboratorio.

”Suomen kannalta on merkille pantavaa, että investoimme yhdessä sertifiointilaboratorioon, joka keskitetään Tampereelle”, VMwaren Suomen maajohtaja Mikael Markkula sanoo.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta