Teknologiateollisuuden johdossa jatkaa tuttu nimi

Enston hallituksen puheenjohtaja Marjo Miettinen jatkaa ensi vuoden Teknologiateollisuuden hallituksen puheenjohtajana.  Varapuheenjohtajiksi valittiin Metson toimitusjohtaja Pekka Vauramo ja Lojarin Ville Laine.

Nokian Oulun tukiasematehdas. Kuva: Nokia.

Marjo Miettinen valittiin ensi kerran vuonna Teknologiateollisuuden hallituksen puheenjohtajaksi vuosi sitten.

Hänen johdolla järjestö on  muun muassa linjannut, että korkeakoulujen tekniikan alan tutkintotavoitteita tulee kasvattaa, lisätä kansainvälisiä maisteriohjelmia ja muunto- ja täydennyskoulutuksia sekä tiivistää yritysten ja korkeakoulujen kumppanuuksia.

Teknologia-alan yritysten osaajapula on tällä hetkellä jo kasvun este. ”Ennustimme vuonna 2018, että teknologiateollisuudessa on noin 53 000 uuden osaajan tarve vuosille 2018–2021. Tämä on toteutumassa jopa ennakoitua nopeammin. Korkeakoulutettujen osuus alan henkilöstöstä sekä korkeamman osaamisen tarve kasvavat jatkuvasti”, Marjo Miettinen toteaa.

Uuden puheenjohtajiston lisäksi hallituksen työvaliokuntaan valittiin toimitusjohtaja Jaakko Eskola (Wärtsilä), hallituksen varapuheenjohtaja Jussi Herlin (Kone), toimitusjohtaja Olavi Huhtala (SSAB Europe), toimitusjohtaja Simo Leisti (Fujitsu Finland), hallituksen puheenjohtaja Markku Moilanen (Ramboll Finland), ja hallituksen varapuheenjohtaja Tarja Takki-Halttunen (Halton).

Kiintoisaksi uudet valinnat tekee, ettei Nokiasta ole enää ketään Teknologiateollisuuden hallituksessa.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta