Maximin uusi sykepiiri mittaa myös verenpaineen – tarkasti

Verenpaineen tarkka mittaus on ollut mahdollista vain suurikokoisilla käsivarteen kiinnitettävillä verenpainemitatreilla. Nyt sirutoimittaja Maxin Integrated kertoo kehittäneensä sykemittarin yhteyteen integroidun pienikokoisen ja tarkan verenpainemittauksen.

Yhdysvaltalaisen Maxim Integratedin mukaan MAXREFDES220# -sovelluskytkentä mahdollistaa verenpaineen seuraamisen pienellä optisella anturilla käsivarren ympärille asennettavan mansetin sijaan. Se on niin pienikokoinen, että se voidaan upottaa älypuhelimiin ja kannettavaan elektroniikkaan.

Maxim Integratedin MAXREFDES220#-demokortti

Ratkaisu koostuu samaan pakettiin integroidusta optisesta anturimoduulista, mikro-ohjaimesta ja anturialgoritmista. Mallisuunnitelma sisältää optisen MAX30101- tai MAX30102-anturin ja  MAX32664D-järjestelmäpiirin, jossa on myös tarvittavat mittausalgoritmit.

Käytetty anturitekniikka on kehitetty alun alkaen pulssin ja veren happipitoisuuden mittaamiseen, mutta sillä onnistuu Maximin mukaan myös tarkka verenpaineen mittaus, kun siihen yhdistetään sopiva mittausalgoritmi.

Verenpaineen mittauksessa käyttäjät asettavat sormensa anturille, ja se mittaa verenpaineen tarkasti 30-45 sekunnin aikana. Käyttövalmis Maximin MAXREFDES220# -esimerkkisuunnitteluratkaisu pystyy täyttämään kalibroituna jopa luokan II vaatimukset (keskivirhe alle 5 mmHg).

MAX30101 (kolme lediä) ja MAX30102 (kaksi lediä) pulssioksimetri ja sykeoptiset anturimoduulit yhdistävät valotunnistimet, ledit ja analogisen etuosan (AFE) elektroniikan integroidulla peitelasilla.

Uusi integroitu optinen suunnittelu ja linssit päälle -lähestymistapa mahdollistaa optimaalisen signaali-kohinasuhteen (SNR) pienelle 5,6 mm x 3,3 mm kokoiselle 14-napaiselle optiselle I2C-liitäntäiselle paketille.

MAX32664D -keskitinpiiri sisältää kiinteän ohjelmiston, joka ohjaa anturia ja suorittaa algoritmeja, jotka mittaavat verenpainetta, sykettä ja veren happipitoisuutta. Se on kooltaan vain 1,6 x 1,6 millimetriä ja mahtuu helposti pieniin laitteisiin.

Ratkaisu voidaan kytkeä vaivattomasti laitteen isäntämikro-ohjaimeen. Koska mittausalgoritmi toimi vähän virtaa käyttävässä anturikeskitinmikro-ohjaimessa, sitä ei tarvitse integroida olemassa olevaan sovellusprosessoriin.

Lisää: Maxim Integrated (LINKKI), piiritieto (LINKKI) algoritmitieto (LINKKI) ja koekortti MAXREFDES220# (LINKKI) ja EMEA-alueenjakelijat (LINKKI, valitse)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta