Elisa testasi tarkkaa VR-silmikkoa – ensin Suomessa, sitten Barcelonaan

Elisa ja Varjo toteuttivat viikko sitten Slush19-tapahtumassa ensimmäistä kertaa VR-lähetyksen ihmissilmän tarkkuudella 5G-yhteyttä käyttäen. Vastaava käytännön verkkoesittely on tulossa myös ensi helmikuussa, Barcelonan Mobile World Congress 2020 -messuilla.

Teknisesti Varjon demoratkaisu toimi Slushissa Elisan 5G-verkossa, joka hyödynsi pilviteknologiaa 5G Edge Cloud -ratkaisun avulla.

’’5G ja Edge Cloud tulevat olemaan oleellinen osa XR-laitteiden tulevaisuutta mahdollistaen langattomat päätelaitteet ja rajoittamattoman laskentatehon, sanoo Urho Konttori, Varjon perustaja ja tuotejohtaja.

Varjon perustaja Urho Konttori esitteli kehitteillä olevaa silmikkoratkaisuaan jo vuoden 2017 Slush-tapahtumassa. Kuva: Slush/Kai Kuusisto.

Varjon teollisuuskäyttöön tarkoitetut lasit kykenevät moninkertaiseen resoluutioon kuluttajakäyttöön tarkoitettuihin VR-laseihin verrattuna.

Varjon silmikon kuvan laatu vastaa 64:n Full HD -näytön tarkkuutta. Virtuaalitodellisuudesta tulee niin todellista, että sitä on vaikea erottaa tosielämän näkymästä.

Varjon normaalia tarkempi virtuaalitodellisuus tuo mukanaan huomattavia mahdollisuuksia muun muassa etävalvontaan ja haastaviin pelastustehtäviin, virtuaalikoulutukseen sekä teolliseen suunnitteluun.

’’Varjon tuottama virtuaalitodellisuus ja sen eri käyttösovellukset ovat hieno esimerkki uusista 5G:n mahdollistamista palveluista’’, kertoo Elisan liiketoimintajohtaja Petteri Svensson.

Elisa ja Varjo vievät uudenlaisen virtuaalikokemuksen helmikuussa myös maailman suurimmille mobiilialan Mobile World Congress -messuille. Barcelonassa järjestettävässä demoon pääsee tutustumaan Elisan osastolla.

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta