Suomalaisosaamista Wagonin laiteohjaimeen

Tosibox esittelee Nürnbergin SPS-messuilla saksalaisen Wagon kanssa pilottivaiheessa olevaa Docker PFC200-ohjausratkaisua, jossa ajetaan myös suomalaisyhtiön uutta Lock for Container -ohjelmistoa. Tekniikka on verrattavissa Tosiboxin aiempiin Lukko-laitteisiin.

Tosiboxin Lock for Container on ohjelmistopohjainen ratkaisu, jonka avulla käyttäjät voivat integroida Linux-pohjaiset IPC-teollisuusmikrot, HMI-käyttöliittymät, logiikat ja muut ohjaimet osaksi oululaisyrityksen turvallista VPN-tiedonsiirtoratkaisua.

Wagon ohjaimissa tarvitaan turvattua etäyhteyttä ja pääsynhallintaa esimerkiksi vaivattomaan rajattujen pääsyoikeuksien jakamiseen kolmansille osapuolille. Wagon ratkaisu kerää dataa pilveen ja etsi luotettavaa VPN-yhteyttä tuhansille toimipaikoillensa ja käyttäjillensä.

“Avoin automaatioalustamme tuo käden ulottuville monia vaihtoehtoja yhdistää moderneja teknologisia maailmoja, kuten äärimmäisen hyvän joustavuuden toteuttaa automaatio- ja IT-toimintoja yhdellä alustalla. Siihen  Tosiboxin Lock for Container -ratkaisun integrointi tuo hienoa lisäarvoa”, sanoo Wagonin sulautetun Linuxin järjestelmäasiantuntija Helmut Saal.

Lock for Containerilla voidaan täydentää asiakkaan olemassa olevaa toimintaverkkoa ja tuo verkkoon tai laitteisiin helppokäyttöistä VPN-teknologiaa. Pääasialliset käyttäjäryhmät ovat teollisuuden koneenrakentajat ja IPC-ratkaisujen valmistajat.

Yritys uskoo saavansa Lock for Containerin kaupallisen version tarjolle ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Tosiboxin aiempiin ohjelmistotuotteisiimme lukeutuvat palkitut Virtual Central Lock- ja SoftKey-tuotteet.

“Strategiamme mukaisesti olemme keskittyneet entistä enemmän ohjelmistotuotteiden kehittämiseen, ja tämä pilotti on suuri askel oikeaan suuntaan’’, sanoo Tosiboxin toimitusjohtaja Jarno Limnéll.

Lisää: Tosibox (LINKKI), Wago (LINKKI) ja Lock for Container (LINKKI)

Kuvituskuva: Wago PFC200-perheen automaatio-ohjain.